Kezdőlap EGÉSZSÉG Egy nőnek sem szabad figyelmen kívül hagyni ezeket a tüneteket, mert az...

Egy nőnek sem szabad figyelmen kívül hagyni ezeket a tüneteket, mert az életük múlhat rajta!

Hirdetés

Minden évben több száz nőnél diagnosztizálnak petefészekrákot, amelynek az egyik legfőbb oka a genetikai hajlam, az öregedés és a bizonyos nemi élettel kapcsolatos tényezők.

 

Hirdetés

Sok beteg nem ismeri a korai, figyelmeztető jeleket,így nem képesek időben észrevenni a betegséget. Az esetek 80%-ban a későn észlelt tünetek halálhoz vezetnek!

Íme 10 tünet minden nő számára, amit soha nem szabad figyelmen kívül hagyni!

1. Visszatérő hátfájás

Ha a hátfájás mindenféle ok nélkül és nem szenvedünk csontritkulásban, vagy ízületi gyulladásban, akkor ez a petefészekrák jele is lehet.

2. Gyakori kismedencei hasfájás

3. Menstruációs zavarok

A statisztikák szerint az 50 év feletti nők hajlamosabbak a petefészekrákra. De ez nem azt jelenti, hogy a fiatalok biztonságban vannak. Folyamatosan ellenőrizzük a menstruációs ciklusunkat és ha bármilyen zavart észlelünk, keressünk fel egy nőgyógyászt.

4. Indokolatlan fizikai kimerültség

Ha állandó légszomjra, étvágytalanságra és szélsőséges fáradtságra panaszkodsz, akár a petefészekrák jele is lehet. A megbetegedett nők több, mint 80%-nál ezek a tünetek hónapokkal a betegség kimutatása előtt jelentkeztek.

5. Teltségérzet

Ha úgy tapasztalsz jóllakottság érzetet, hogy nem ettél semmit, akkor ez is a petefészekrák jele lehet. Bár tulajdonítható emésztési problémának is, de hosszabb időn keresztül érdemes egy orvossal ellenőriztetni az egészségünket!



6. Fájdalom közösülés közben

Ha szexuális együttlét közben fájdalmat észlelsz, a petefészekrák korai jele is lehet. Medical News Today folyóirat statisztikájából legalább is ez a felmérés derült ki.

7. Hányinger

A petefészekrák gyakran generál székrekedést, amely később hányásba, hasi fájdalomba és súlyos fogyásba vezet át.

8. Puffadás

Ha annak ellenére tapasztalsz puffadást, hogy sokat ennél, akkor a petefészekrák jele is lehet.

9. Túlzott szőrnövekedés

Ha a testszőrzet bármilyen okból kifolyólag megváltozik, a haj pedig hirtelen elvékonyodik és hullani is kezd, akkor az a rák tüneteinek egyike.

10. Székrekedés

Ha a táplálkozás megváltoztatásának ellenére hosszabb ideig székrekedéssel küzdünk, az a petefészekrák korai szakaszában észlelheti tünetek egyike.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés
loading...