Kezdőlap EGÉSZSÉG Egy furcsa, de hatásos módszer, ami megduplázza az immunrendszer erősségét!

Egy furcsa, de hatásos módszer, ami megduplázza az immunrendszer erősségét!

A rendszertelen étkezés, és a koplalás nagyon rossz hatással lehet a szervezetünkre. Azonban egy rövid ideig tartó koplalás, megújítja az egész szervezetünk, és felerősíti az immunrendszerünk is.

 

 

Ez a módszer megtisztítja a szervezetünk a méreganyagoktól, megszabadít a fölösleges testsúlytól, és ezáltal sokkal egészségesebbek leszünk. Sőt, a rövid ideig tartó koplalásnak sejtmegújító, és regeneráló hatása is van.

A kaliforniai egyetem a témában végzett kutatás eredményeit a Cell Stem Cell újságban publikálta, mely alapján megtudhatjuk, hogy miért is egészséges a rövid ideig tartó koplalás. Ha csökkentjük az evések számát, és a mennyiséget, a szervezet energiát takarít meg.


A böjtöléses koplalás ideje alatt kortizon termelődik, ami elpusztítja a hibás autoimmun sejteket. Eközben pedig új, egészséges sejtek termelésére ösztönzi az immunrendszert. A koplalás ideje alatt azok a sejtek kerülnek feldolgozásra, amelyekre abban a pillanatban nincsen szükségünk, vagyis az immunrendszer károsodott sejtjeit.

Az egereken végzett kutatás alapján arra a következtetésre jutottak a szakemberek, hogy a normálisan működő sejtek megkímélődtek, míg a rákos sejtek teljesen legyengültek, majd pusztulásnak indultak. Az autoimmun egereken végzett kísérlet után az egereknél csökkentek az betegségek tünetei, és mintegy 20%-uknál teljes gyógyulás következett be.
A koplalás során megszabadulhatunk a hasi zsírtól, csökkennek az öregedés jelei, és betegségek is jobban elkerülnek.Valter Longo, a kutatást végző professzor elmondta, hogy a koplalás során a rákos sejtek valósággal öngyilkosságot követnek el, és elpusztulnak. Lassul a sejtek növekedése, és, ha kemoterápiával kombinálják a böjtölést, akkor bizonyos daganatok meg is gyógyulhatnak. A daganatos sejtek másképp reagálnak az éhezés okozta stresszre, mint az egészséges sejtek. Nem kezdenek el stagnálni, hanem tovább növekednek, osztódna, majd végül teljesen elpusztítják önmagukat.
A kutatók viszont felhívják a figyelmet arra, hogy senki se kezdjen el saját szakállára koplalni, ugyanis, nagyon veszélyes lehet azok számára, akik már amúgy is nagyon legyengült állapotban vannak. A kalóriamegvonásos diéta elkezdése előtt mindenképp konzultálni kell egy szakemberrel.

loading...