Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Egy barátnőm mesélte, hogy náluk nincsenek szúnyogok, muslicák! Ezt a módszert alkalmazza!

Egy barátnőm mesélte, hogy náluk nincsenek szúnyogok, muslicák! Ezt a módszert alkalmazza!

Hirdetés

Minden nyáron a szúnyogok és muslicák hadával küzdünk, számos álmatlan éjszakán vagyunk már túl. Így nagyjából élvezni sem lehet a nyarat, hiszen, amikor épp kellemes lenne az idő, akkor jelennek meg a bosszantó vérszívók.

 

Hirdetés

Hiába a szúnyogháló, úgyis valahol utat találnak maguknak. Ha pedig véletlenül a konyhapulton felejtünk egy félbe vágott barackot, másnapra az egész lakás megtelik muslicával. Nem szeretném a magam, és családom egészségét vegyszerekkel bombázni, éppen ezért döntöttünk úgy, kiiktatjuk az életünkből a toxikus rovarirtókat.

Ekkor mondta a barátnőm, hogy tud egy nagyon hatásos, és környezetbarát módszert. Kipróbáltuk, és azóta se szúnyogok, se muslicák nem keserítik az életünket. Leírom, hogy hogyan működik, ha te is ki szeretnéd próbálni!

Szükséged lesz egy öblös tálra, egy kevés ecetre, és műanyag fóliára. Tölts a tál aljába egy-két centi ecetet, fedd le a fóliával, majd lyukasztgasd ki jó sűrűn a fólia tetejét.A dolog úgy működik, hogy az ecetszagra a lyukon keresztül a tálba repülnek a muslicák, és a szúnyogok, de ott belepottyannak, és kifele már nem fognak tudni jönni. Ha kezd feltelni a tál muslicával, öntsd ki, és cseréld le az ecetet. Ez a dolog különben vörös borral is működik.

Hirdetés