Kezdőlap EGÉSZSÉG Ebből a vércsoportból halnak meg a legtöbben. A tiéd milyen?

Ebből a vércsoportból halnak meg a legtöbben. A tiéd milyen?

Hirdetés

Egy tanulmány nem rég olyan kutatásokat és statisztikákat végzett, amelyek alapján összefüggéseket találtak a halálesetek és az emberek vércsoportjai között.

 

Hirdetés

A vércsoportokat a vörösvértesteken található antigének határozzák meg. A 0-as vércsoporton kívül az A, AB és a B vércsoportok vannak. Fontos tudni, hogy az O-ás csoport a leggyakoribb vércsoport.

Egy japán kutatás szerint a 0-ás vércsoportú személyeknél 28 százalékkal nagyobb a mortalitás veszélye, míg a többi vércsoportnak 11 százalék köré tehető az elhalálozási ráta.

Dr. Wataru Takayama, a Tokyo Medical and Dental University Hospital munkatársa szerint egy nemrég elvégzett kutatás szerint a 0-ás vércsoportú személyek nagyobb eséllyel vérezhetnek el egy súlyos baleset, sérülés következtében, mint a más vércsoportú személyek.


Az orvos azt is kiemeli, hogy vérátömlesztés során is sokkal nagyobb a rizikófaktor a 0-ás vércsoportúak esetében. Mindezen esetekről 2013. és 2016. között készült felmérés Japánban, a tanulmány pedig a Critical Care szaklapban látott napvilágot.

Azonban a Harvard Egyetem professzorai szerint az A, B és AB-vércsoportúak sem lehetnek olyan nyugodtak, hiszen esetükben a koronaér betegségek esélye jóval gyakoribb a 0-ás vércsoportú személyekhez képest.

Hirdetés
loading...