Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK Diákok egy zseniális kísérlettel mutatták be a Wi-Fi hullámok veszélyességét!

Diákok egy zseniális kísérlettel mutatták be a Wi-Fi hullámok veszélyességét!

A mai internet által vezérelt korban, ahol mind a gyerek, mind az idős legfeljebb karnyújtásnyi távolságra tartja maga mellett a telefonját, komolyan veszélyeztetve van az egészségünk? Kevesen tudják vagy érdeklődnek afelől, hogy az állandó elektroszmog milyen károkat okozhat a szervezetükben, tekintve, hogy a mobiltelefon mindig közvetlen közelségben van a testhez.

De mi a helyzet a Wi-Fi-vel?

Kíváncsiak voltak, hogy a modern technológia vagyon milyen befolyással lehet az figyelmükre, 5 középiskolás diák úgy döntött, hogy elvégez egy kísérletet a biológia órára.

A 9. osztályos tanuló, Lea Nielsen kifejtette: “Mindannyian azt gondoltuk, hogy nehéz volt az iskolában koncentrálni, ha úgy aludtunk el, hogy a fejünk mellett volt a telefonunk, és néha azt is tapasztaltuk, hogy elaludni is nehéz így.

A lányok úgy döntöttek, hogy egy 12 napos kísérletet végeznek a Wi-Fi-hullámok hatásainak tesztelésére azáltal, hogy olyan routereket helyeznek el zsírázó zsázsamagok mellett, amelyek ugyanolyan típusú sugárzást bocsátanak ki, mint egy hagyományos mobiltelefont.

A diákok egy igazán egyszerű, mégis nagyon érdekes tényfeltáró kísérletet végeztek, ami így nézett ki:

Vettek 400 zsázsamagot és elhelyezték őket 12 tálcára. Ezután a 6-6 tálcát 2 külön helyiségben helyezték el ugyanazon a hőmérsékleten. 12 napon keresztül ugyanolyan mennyiségű vízhez és naphoz jutottak a magok.

Azonban az egyik 6-os tálcacsoport mellé egy Wi-Fi routert helyeztek el. Olyat választottak, amely hasonló típusú hullámokat bocsátott ki, mint egy átlagos mobiltelefon.

12 nap elteltével megvizsgálták az eredményt, amely egyértelmű volt.

A router melletti zsázsamagok nem fejlődtek, sőt sok közülük elpusztult. Azok, amelyek a Wi-Fi hullámok által nem voltak érintettek viszont szépen hajtottak.

Az eredmény lenyűgözte számos angol, holland és svéd kutatót lenyűgözött dicséretüket kifejezve a diákoknak.

Olle Johansson, a Stockholmi Karolinska Intézet professzora kijelentette:

A lányok tudásuk keretein belül maradva, ügyesen megvalósítottak és kifejlesztettek egy nagyon elegáns kísérletet. A részletek és a pontosság gazdagsága példaértékű, a zsázsa kiválasztása nagyon intelligens lépés volt, és még sorolhatnám.

Őszintén remélem, hogy jövőbeli szakmai tudásukat a kutatásnak szentelik majd, mert határozottan úgy gondolom, hogy természetes adottságuk van hozzá. Személy szerint, én szívesen látnám ezeket a fiatalokat a csapatomban!

Lea elmondta, milyen következtetésre jutottak:

Egyikünk sem alszik el úgy, hogy a telefon mellettük van. Vagy jóval távolabbra tesszük vagy egy másik helyiségben hagyjuk éjszakára. A számítógépet pedig mindig kikapcsoljuk, ha aludni megyünk.

tudasfaja.com

loading...