Kezdőlap EZOTÉRIA EZO-VILÁG December 21.: A téli napforduló hatalmas ereje, amit így használj fel az...

December 21.: A téli napforduló hatalmas ereje, amit így használj fel az életedben!

Hirdetés

December 21-én, 18.28 perckor elkezdődik a csillagászati tél. Ezen a napon a nap csupán 8 óra 50 percig van fent, a sötétség pedig 15 óra 10 percet tart. Érdemes készülni erre a hosszú éjszakára, hiszen számos hiedelem, és varázslás kapcsolódik hozzá.

A téli napforduló ünnepéről már az ókori mezopotámiai feljegyzésekben is olvashatunk.

Hirdetés

Ez a közismert ünnep 12 napig tartott, mely idő alatt lehetőség nyílt Marduk istenség kiengesztelésére, és a káosz feloszlatására. A téli napforduló ideje alatt a Föld forgástengelye legnagyobb szögben hajlik el a Nap sugaraitól.

A nagyon hosszú éjszaka ideje alatt bármilyen mágia, és varázslat megtörténhet. Vigyázni kell arra, hogy mit gondolunk, mi jár a fejünkben.

Összecsapnak a jó, és a rossz erők

December 21. éjszakáján az ősi hagyomány szerit ajánlott a legmagasabb hegyeken várni a napfelkeltét. Régen imádságokkal és fáklyákkal üdvözölték a Napot, és van, ahol ennek a szokásnak ma is áldoznak.

Voltak idők, amikor állatáldozatot is szenteltek, majd ezt a szokást egy tölgyfa, vagy egy fenyőfa szimbolikus feláldozása váltotta fel.

A feláldozni kívánt fát kivágták, majd máglyát raktak köréje, és elégették. Ilyenkor a Menny, és Pokol kapui is megnyílnak, és nagyon erős energetikai hatás vesz körbe mindent.

Csak tőlünk függ, hogy a pozitív vagy negatív erőkre vagyunk nyitottabbak.

Adjunk hálát mindazért, amink van, éljünk tudatosabban, és kérjük nyitott szívvel mindazt, amire szükségünk van az életünkben. Ezen az éjszakán bármi lehetséges, hiszen óriási energiák csapnak össze.

Hirdetés