Kezdőlap EGÉSZSÉG DIÉTA ÉS FOGYÁS A japánok kedvenc diétájával könnyen lefogyhatsz! – Mutatjuk, hogy kell alkalmazni

A japánok kedvenc diétájával könnyen lefogyhatsz! – Mutatjuk, hogy kell alkalmazni

Hirdetés

Az már ismertté vált, hogy az ázsiai népek irigyelt vékonysága már a múlté. Egyre több ott is a túlsúlyos, elhízott ember. A japánokról azt is tudni kell, hogy rengeteg időt töltenek a munkahelyükön, és semmivel sem spórolnak. A kis sziget túlnépesedése miatt apró, kislakásokban élnek, melyek nagy mozgásteret nem engednek bérlőiknek.

A banánnal való fogyás szintén Japánból ered, és a mostanság ismert szigorú diétákhoz képest igencsak engedékeny.

Hirdetés

A “recept”

A banános diéta lényege, hogy reggel a napot egy darab banánnal és egy pohár vízzel kezdjük, majd ezt követően bármit lehet fogyasztani az édességen kívül. Nincs desszert, nincs nassolás.Nem szabad alkoholt fogyasztani, este nyolc óra után nem szabad semmit sem enni, és még éjfél előtt le kell feküdni. A sportot sem tartja fontosnak ez a fajta diéta, ha akar mozogni a fogyni vágyó, akkor mozog, ha nem akar nem sportol.

A könnyű betarthatósága miatt a banános diéta nagyon kedvelt diéta lett a japánok körében. Mikor a banános diéta nyilvánosságra került, hihetetlen mennyiségű banán fogyott a japán piacokon, olyannyira, hogy a banán ára a csillagos ég felé kezdett közeledni. Az őrület annyira elterjedt, hogy minden diétás könyv, ami tartalmazta ezt a diétaleírást elfogyott: tekintettel arra, hogy milyen sokan élnek Japánban, ez már önmagában nagy példányszámot feltételez.

A diétáért rajongók azt szeretik benne, hogy egyszerű, nem tartalmaz betarthatatlan szabályokat, és persze nagyon kényelmes. Ráadásul nem is okoz akkora stresszt a betartása, mivel könnyen lehet az emberi igényekhez hajlítani.

A szakértők arra is felhívják a figyelmet, hogy este 8 órakor ajánlott vacsorázni, majd legkésőbb éjfélkor le kell feküdni aludni. A megfelelő éjszakai alvás nagymértékben összefügg a zsírégetéssel. Éppen ezért, ha jól alszol, akkor könnyebben megszabadulhatsz a plusz kilóktól.Ebédre, és vacsorára bármit lehet fogyasztani, azonban, ha a két étkezés között megéheznél, akkor csak gyümölcsöt ehetsz.

Miért hatásos még a banánfogyasztás?

Nagyon magas a banán kálium-, és rosttartalma, ezért kiváló energiaforrás, és serkenti az emésztést.

A banán nem drága, ezért nem kell túl sok pénzt költened a diétára.

Ha leszoksz a reggeli kávéról, akkor a vércukorszinted is normalizálódik, valamint csökkenhet az ételek utáni sóvárgásod.

A banán segíthet megszabadulni a narancsbőrtől is.

A módszer kitalálója azért tartja betarthatónak a diétát, mert abból indul ki, hogy az emberek egyébként is rendszertelenül étkeznek; kevesebbszer esznek, mint azt a más diétába kell; a munka és az alig evés plusz ez a néhány kis szabály együttesen hozza meg a várt testsúlycsökkenést.

Hirdetés