Kezdőlap AKTUÁLIS Családi pótlékosok figyelem! Minden magyar család pénzéről szó van!

Családi pótlékosok figyelem! Minden magyar család pénzéről szó van!

Hirdetés

Az Orbán-kormány továbbra is szilárdan áll a családtámogatások mellett, annak érdekében, hogy segítse a családokat és ösztönözze a gyermekvállalást.

 

Hirdetés

Vitályos Eszter, a tárca államtitkára elmondta, hogy az elmúlt 13 év során több mint harminc családtámogatási elemet vezettek be, és határozottan kiállnak ezek megtartása és megújítása mellett.

Még a háború és a szankciók által okozott gazdasági nehézségek ellenére sem csökken a kormányzat elkötelezettsége a családok támogatása iránt. A tervek szerint jövőre több mint 3 300 milliárd forintot fordítanak a családok támogatására, ami három és félszerese a 2010-es összegnek.Az államtitkár kifejtette, hogy a következő évben 1300 milliárd forintra emelkedik a pénzbeli ellátásokra (például anyasági támogatás, GYED, CSED, GYET, GYES, GYOD, családi pótlék) rendelkezésre álló összeg, ami több mint 10 százalékos növekedést jelent az idei évhez képest.Annak ellenére, hogy az infláció jelentős mértékű emelkedést mutat, Vitályos Eszter nem említette meg az idei inflációt, bár előzőleg Z. Kárpát Dániel és párttársa, Balassa Péter határozati javaslatot nyújtottak be a kormányhoz az áremelkedések miatt, amelyben azonnali családi pótlékemelést javasoltak. Az intézkedésekkel a családok anyagi terheinek enyhítését célozták meg az infláció miatt.

Hirdetés