Kezdőlap EGÉSZSÉG Csak óvatosan a teafaolajjal! Ezekről a mellékhatásairól senki nem beszélt neked!

Csak óvatosan a teafaolajjal! Ezekről a mellékhatásairól senki nem beszélt neked!

Csak az egészségünkre gyakorolt pozitív hatásairól hallottunk eddig a teafaolajnak, pedig néhány kedvezőtlen következménnyel is számolhatunk a használata során. 

Lássuk, hogy miket érdemes észben tartani a teafaolaj alkalmazásakor. Ha a következők előfordulnak veled, akkor tudd, hogy mi az oka.

1# Allergiás reakció

A teafaolajat szájon át sosem szabad alkalmazni, mert allergiás reakciót okozhat. Érdemes tudni, hogy nem csak a nyálkahártyákon, de egyes esetekben lokális bőrfelületen való alkalmazása is kiválthatja az allergiás reakciót.

2# Kellemetlen szájszag

Antibakteriális hatása miatt néhány szájvíz receptje javasolja a teafaolaj alkalmazását. Ugyan ez már hígított forma, mégis értelmét veszti, hiszen kellemetlen szájszagot eredményez és az ízérzékelést is ronthatja, amellett, hogy égő érzetet kelthet a nyelven.

3# Álmosság

Ha gyakran érzed azt, hogy majd elnyom az álom, miközben rendszeresen használsz teafaolajat, akkor jobb, ha felfüggeszted, mert ez is lehet egy mellékhatása.

4# Fejbőr allergia

Rendszeresen ajánlják a korpás fejbőr kezelésére, mint természetes gyógymódot, viszont sajnos sokan számolnak be fejbőr irritációról.

5# Bőrirritáció

A pattanások eltüntetésére is bevett kezelési módszer. Ha azt veszed észre, hogy a bőröd ég, viszket, vörösödik, akkor hagyd abba a használatát, mert ez is egy gyakori tünete. Ha alkalmazni szeretnéd, előbb mindig teszteld egy kisebb, kevésbé látható bőrterületen.

Ha tetszett a cikk, kérlek ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...