Kezdőlap EZOTÉRIA Buddha szerint ez a 4 dolog elengedhetetlen az igaz szerelemhez!

Buddha szerint ez a 4 dolog elengedhetetlen az igaz szerelemhez!

A buddhisták szerint négy nagyon fontos elem van az életben, melyek szükségesek ahhoz, hogy át tudjuk érezni, és meg tudjuk a tartani az életben az egyik legfontosabb dolgot, a szerelmet.

Mi a szerelem? Mi az igaz szerelem? Mit jelent számodra az, hogy igazán szeretsz valakit? Itt az ideje, hogy mindannyian elgondolkozzunk azon, hogy mit jelent számunkra az igaz szeretet.

Buddha szerint az alábbi 4 dolog mindenkinek fontos ahhoz, hogy boldogságba, szeretetben, és szerelemben élhessünk a párkapcsolatunkban.

1.Maitri

A maitri kedvességet, vagy jóindulatot jelent. És ez nem csak vágyakozás, hanem konkrét tett is, vagyis valójában kedvesnek, és jóindulatúnak kell lennünk. Ez a képesség fejleszthető. Figyeljünk oda jobban a másikra, kérdezzünk rá a számára fontos dolgokra, és tudjuk meg, hogy mit szeret az életben, majd próbáljunk a kedvében járni.

2.Karuna

Ez az együttérzést jelenti. Könnyítsük meg a másik ember fájdalmát, próbáljuk megérteni, hogy mitől szenved. Csak akkor tudunk segíteni neki, ha valóban megértjük a szenvedése okát. Beszélgessünk szeretteinkről arról, hogy mi okoz nekik problémát az életben, mitől szomorúak. Kérdezzük meg, hogy mit tehetünk értük, hogy vidámabbak lehessenek.

3.Mudita

Jelentése öröm, és boldogság. Ha a szerelemben nincs meg a mudita, akkor soha nem tud igazi lenni. Fejlesszük ezt a képességünk, végezzünk olyan dolgokat, amelyek örömet okoznak számunkra. Fejlesszük az önbecsülésünket, és akkor könnyen meg tudjuk osztani boldogságunkat másokkal is.

4.Upeksha

Jelentése szabadság. Az igaz szerelem beteljesüléséhez a pár mindkét tagja szabadnak kell érezze magát. Szabad utat kell hagyjuk fejlődésünknek. Töltsünk időt önmagunkkal, nem kell miden gondolatunkra, érzésünkre kívülről várnunk a megoldást. Legyünk kompromisszum készek.

loading...