Kezdőlap AKTUÁLIS Borzalmas hír rázta meg Magyarországot – Szívrohamot kapott, meghalt a Kossuth- és...

Borzalmas hír rázta meg Magyarországot – Szívrohamot kapott, meghalt a Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színész

Hirdetés

Szívinfarktusban meghalt Oszter Sándor Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színész.

 

Hirdetés

A színészlegenda halálát felesége, Donatella Failoni közölte megtörten közösségi oldalán:

“Ma kilenckor meghalt a férjem szívinfarktusban, vége az életemnek.” – ezzel a mondattal tudatta az országgal a szomorú hírt. Oszter Sándor 73 éves volt. Lánya, Alexandra és felesége, Donatella Failoni gyászolja.

Oszter Sándort a Rózsa Sándor című filmben nyújtott alakítása miatt szerette meg az egész ország. 1971-ben a Vígszínházba szerződött, egészen 1976-ig tagja volt. Ezt követte 1978-tól 1989-ig a Nemzeti Színházaz időszaka, ezután három évig szabadfoglalkozású színművész volt, majd 1992-től visszatért a Nemzeti Színházba egészen 2008-ig. Számos tévéfilmben is szinkronszerepben láthattuk és hallhattuk. A Kossuth-díja 2013-ban, míg a Jászai Mari-díjat 1983- kapta, 1988-óta pedig az Érdemes művészi címmel is kitüntették.Élete során számos a színház mellett filmben is feltűnt, szerepelt az Argó című filmben mint Tejesember, a Viszkisben, de még a Barátok köztben is feltűnt 2000-ben. Leghíresebb színházi szerepe az Othello volt.
Oszter 1948. szeptember 2-án született Győrben. Két hónapos korában életveszélyes tüdőgyulladást kapott. Gimnáziumben leginkább a humán tantárgyakat szerette: történelmet, földrajzot, képzőművészetet, és már ekkor sok irodalmi versenyt nyert meg. Utolsó gimnáziumi évében történelemből egy pályázatra írt műve bekerült a legjobbak közé, ezért felvételi nélkül automatikusan felvették a bölcsészkarra, de beadta jelentkezését a Színház- és Filmművészeti Főiskolára is, ahova szintén is felvették, amit 1971-ben végzett el. Először Bacsó Péter Kitörés című filmjében szerepelt 1970-ben.Feleségével 43 évig voltak házasok, szerelmük fénye pedig a hosszú évek alatt sem kopott meg. Tavaly a házassági évfordulójukra egy gyertyafényes vacsorával ünnepelték, mégis másképp, mint mások.

Hirdetés