Kezdőlap AKTUÁLIS Börtönbe vonult Lajcsi – Ezek voltak az utolsó szavai, mielőtt bezáródott volna...

Börtönbe vonult Lajcsi – Ezek voltak az utolsó szavai, mielőtt bezáródott volna a börtön ajtaja

Galambos Lajcsit egészen a baracskai börtön bejáratáig kísérte az ügyvédje, ott kellett elválniuk. – írja a Blikk.

– Büszkén mondhatom, férfiként viselte a történteket ügyfelem, cseppet sem volt megtörve, kétségbeesve, megijedve, pedig sokan összeroppannak a börtönbe vonulás pillanatában – mondta a Blikknek Csontos Zsolt, a zenész jogi képviselője.

– Még az utolsó pillanatokban sem magát sajnáltatta, hanem inkább engem kérdezgetett, a fiaimról érdeklődött, hogy megvettem-e nekik azt a dolgot, amiről korábban meséltem neki.

A sorompón túlra már nem mehetett az ügyvéd, onnantól magára maradt Lajcsi – már amennyiben az őt kísérő, marcona börtönőröket nem számítjuk. A holmiját azonnal átvizsgáltak az illetékesek, és csak azt tarthatta magánál, amit a szabályzat enged – a többi ruhája bekerült egy nagy zsákba, s csak szabadulásakor kaphatja vissza azokat.– A bevonulás után 72 órán belül el kell végezni egy tüzetes orvosi vizsgálatot, de biztos vagyok benne, hogy ügyfelemet már ma megvizsgálják, hiszen minden orvosi papírját megküldtük, tudják, milyen súlyos betegségekkel küzd. Azt is kérvényeztük, hogy orvosi szobában helyezzék el a bevonulás után.

Mint a Blikk elsőként megírta, Galambos Lajos ma délelőtt 10 óra körül megkezdte börtönbüntetését. Mentőautó szállította a mulatóssztárt a baracskai börtönbe. Az ország trombitásának igencsak megromlott az egészségi állapota az utóbbi időben, éppen ezért a büntetése halasztását is kérvényezte a bíróságtól.

Orvosi papírjait befogadták, azonban ennek ellenére nem ítélték meg olyan súlyosnak a problémáit, hogy ne vonulhasson be, így első és másodfokon is elutasították a halasztási kérvényét. Eredetileg Kecskemétre kellett volna bevonulnia február 15-én, de a helyszín az időponttal együtt megváltozott.A trombitaművész tehát hiába reménykedett benne az utolsó pillanatig, hogy nem kell bevonulnia, végül csak megkezdte a börtönbüntetését. A három és fél évet jó magaviselet miatt harmadolhatják, ráadásul 4 hónapot már le is tudott előzetesben 2015-16-ban, így leghamarabb jövő év végén szabadulhat.

Mint ismert, a 2017-ben született vádirat szerint összesen legalább 30 millió forint értékben lopott áramot, 4,7 millió forint értékben földgázt, 16 millió forint értékben pedig vezetékes vizet. Noha hivatalosan senki nem vallott ellene, semmilyen közvetlen bizonyíték nem volt a bűnösségére, mégis elítélték.

loading...