Kezdőlap AKTUÁLIS „Bekövetkezett az, amitől tartottunk” – Váratlan bejelentés jött Orbán Viktortól

„Bekövetkezett az, amitől tartottunk” – Váratlan bejelentés jött Orbán Viktortól

Hirdetés

Az elmúlt napok eseményei, különösen Irán és Izrael közötti támadások, komoly aggodalmat váltottak ki világszerte, így Magyarországon is.

 

Hirdetés

Orbán Viktor miniszterelnök a helyzetet komolyan véve, sürgős lépéseket tett annak érdekében, hogy Magyarország biztonsága megőrizhető legyen.

A vasárnapra összehívott Védelmi Tanács ülésén Orbán Viktor kiemelte a helyzet súlyosságát és a következményekre való reagálás fontosságát.

Irán drónokkal és rakétákkal támadta Izraelt, ami súlyos fenyegetést jelent a térség és az egész világ biztonságára nézve. Az elkövetett támadást azonnal elítélték, de felismerték annak potenciális veszélyeit és következményeit.A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy minden rendelkezésre álló eszközzel garantálni kell a magyar emberek biztonságát.

Ennek érdekében utasítást adott a belügyminiszternek és a terrorelhárítás vezetőinek, hogy tegyenek meg minden szükséges intézkedést a lakosság védelme érdekében.

Orbán Viktor továbbá tájékoztatta, hogy kedden Brüsszelbe utazik, ahol az európai vezetőkkel egyeztetik a kialakult helyzetet és annak lehetséges következményeit.

Hangsúlyozta, hogy minden tőle telhetőt meg fog tenni annak érdekében, hogy a világban zajló háborúk ne veszélyeztessék a magyar családok békéjét és biztonságát.Az eseményeket továbbra is figyelemmel kell kísérni, és az állami vezetőknek folyamatosan meg kell találniuk a megfelelő válaszokat és intézkedéseket a nemzet biztonságának és stabilitásának fenntartása érdekében.

Hirdetés