Kezdőlap AKTUÁLIS Bejelentette az OTP – Változások jönnek, sokan nem örülnek majd ennek

Bejelentette az OTP – Változások jönnek, sokan nem örülnek majd ennek

Hirdetés

Az OTP Banknál nemrégiben több jelentős változás lépett életbe, melyek között az egyik legérdekesebb az átalakuló pénztárvezetés és a digitális fejlesztések fókuszba kerülése.

 

Hirdetés

Az OTPdirekt Internetbank oldalán közzétett figyelmeztetésből kiderült, hogy a bank fokozatosan kivezeti a régi netbankot a lakossági ügyfelek körében. Ez a lépés része a bank digitális átállásának, melynek célja a modern, felhasználóbarát online szolgáltatások biztosítása.Egy másik fontos változás, melyről korábban már beszámoltak, hogy 2024. február 1-től a nem saját számlára történő pénztári készpénzbefizetések után készpénzbefizetési díjat vezet be az OTP. Ez azt jelenti, hogy a nem saját számlára történő készpénzfelvételért a bank díjat számít fel.

A legújabb fejlemény szerint az OTP-pénztárak vezetése is átalakul. Budai József került kinevezésre az új ügyvezetői pozícióba, aki az egészségpénztárat és a nyugdíjpénztárat fogja vezetni.

A bank indoklása szerint ennek célja a két szervezet hatékonyabb összehangolása. Budai feladata lesz az ügyfélbarát szolgáltatásokra összpontosítani, hogy támogassa az öngondoskodás térnyerését.Az új vezetési struktúrával párhuzamosan az OTP ígérete szerint további fejlesztésekre lehet számítani a digitális kiszolgálás terén is. A bank új alapokra helyezi a digitális fejlesztéseket, hogy az ügyfelek számára még kényelmesebb és felhasználóbarátabb szolgáltatásokat nyújthasson.

Az OTP-pénztárak jelenleg az öngondoskodási piac vezetői Magyarországon. A nyugdíjpénztár több mint 264 ezer taggal rendelkezik, míg az Egészségpénztár több mint 360 ezer taggal büszkélkedhet.Mindkét pénztár folyamatos növekedést mutat, és kiemelkedő piaci részesedéssel rendelkezik az öngondoskodási szektorban.

Hirdetés