Kezdőlap AKTUÁLIS Bejelentést tett a katasztrófavédelem – Húsvéttól lépett életbe a tilalom, erre a...

Bejelentést tett a katasztrófavédelem – Húsvéttól lépett életbe a tilalom, erre a megyére érvényes

Hirdetés

Hajdú-Bihar megyében vasárnaptól tűzgyújtási tilalmat rendeltek el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának javaslata alapján.

 

Hirdetés

A tilalom érinti a megye teljes területét, és fokozott óvatosságra int mindenkit az erdőtűzveszély miatt.

A tűzgyújtási tilalom értelmében külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben, fásításokban és azok 200 méteres körzetében tilos tüzet gyújtani. Emellett a kijelölt, kiépített erdei tűzrakóhelyek sem használhatóak a tilalom ideje alatt.

Az érintettek és az érdeklődők részletes tájékoztatást találhatnak az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról a www.erdotuz.hu honlapon.Az elővigyázatosságot alátámasztja az elmúlt napokban bekövetkezett esemény is, amikor egy hektárokon átterjedő tűz veszélyeztette Hajdúhadház északkeleti határát.

A lángra lobbanó száraz fű és bozótos mellett lakóházat és erdőt is fenyegetett a lángok által. Az erős szél csak tovább táplálta a tüzet, ami komoly kockázatot jelentett a környező területekre nézve.

A helyzet kezelése érdekében a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával helyi tűzoltók léptek akcióba, akiknek segítségével sikerült eloltaniuk a tüzet, így megakadályozva annak további terjedését és nagyobb károkat.A helyi hatóságok és tűzoltóságok továbbra is fokozott figyelemmel kísérik az esetleges tűzesetek kialakulását, és mindenki számára azt javasolják, hogy különösen óvatosan bánjanak a tűzzel, hogy elkerülhető legyen az erdőtűzek további előfordulása és az ezekből adódó károk.

Hirdetés