Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Beázott a csizmád? Így szárítsd ki, hogy ne maradjon büdös!

Beázott a csizmád? Így szárítsd ki, hogy ne maradjon büdös!

Ha abban a kellemetlen helyzetben találod magad, hogy beázik a csizmád, bizony számolnod kell akkor azzal is, hogy büdös maradhat.

 

Ilyen esetben valahányszor fel vagy lehúzod majd, érezhető lesz ez a kellemetlen szag a lábadon is, ami sokszor kellemetlenségeket is okozhat.

Mivel ebben az időjárásban szinte naponta éri a lábbelit eső, hó és latyak, ezért mihamarabb találni kell egy olyan megoldást, ami képes orvosolni a problémát.

Nem kell a méregdrága módszerekhez folyamodnod, sokkal egyszerűbb az egész, mint gondolnád!

Mit kell tenned?

Első lépésként tömj a csizmába rongyot vagy papírt, hogy az felszívja a nedvességet. Folyamatosan cseréld, amíg szükséges!

Sokat segíthetsz a megelőzésben, ha kevés zsírral, vagy méhviasszal bekened a lábbelid, főleg a varratok mentén. Ha ezt megtetted, egy ronggyal töröld fényesre és ezáltal képezhetsz rajta némi vízlepergető réteget.A ricinusolaj nem csak a bőr és a műbőr csizmáknak tesz jót, hanem a fenti példához hasonlóan fényesítésre és vízálló réteg képzésére is alkalmas.

Ha az úton lévő só nyomot hagy a csizmádon, keverj össze egy kis ecetet vízzel és törölgesd át vele a csizmád. Pillanatok alatt nyoma sem lesz a foltoknak!

Szerző: tudasfaja.com

loading...