Kezdőlap EGÉSZSÉG Beadatta magának a védőoltást, 48 órával később meghalt egy egészségügyi dolgozó

Beadatta magának a védőoltást, 48 órával később meghalt egy egészségügyi dolgozó

Egy 41 éves portugál egészségügyi dolgozó két nappal a Pfizer koronavírus elleni vakcinájának beadása után rejtélyes körülmények között meghalt. A nő édesapja válaszokat akar.

 

Egy portugál egészségügyi dolgozó két nappal azután hunyt el, hogy megkapta a Pfizer COVID-oltását. A 41 éves Sonia Acevedo-t otthonában érte a halál újév napján, pontosan 48 órával azután, hogy beadták neki a vakcinát. A boncolást várhatóan ma vagy holnap végzik el.

A kétgyermekes anya, aki a portói Onkológiai Intézet gyermekgyógyászati osztályán dolgozott, nem érzett semmilyen mellékhatást az oltás után.

A nő apja, Abilio Acevedo a Correio da Manha portugál napilapnak elmondta: „Jól volt. Nem volt semmilyen egészségügyi problémája.

Megkapta a COVID-19 elleni oltást, de semmilyen tünete nem volt. Nem tudom mi történt. Csak válaszokat akarok. Szeretném tudni, hogy mi vezetett a lányom halálához.”

Acevedo asszony munkáltatói megerősítették, hogy az elhunyt nőt a koronavírus ellen december 30-án oltották be, és azt állították, hogy semmilyen nemkívánatos mellékhatásról nem értesítették őket az oltás utáni órákban.

A portugál Onkológiai Intézet közleményében így fogalmazott:

A portói intézetben egy asszisztens 2021 január 1-jén bekövetkezett halálával kapcsolatos híreket az Igazgatótanács megerősíti, és őszinte részvétét fejezi ki a család és a barátok felé… A halál okát az ilyen körülmények között szokásos eljárásrend alapján derítjük fel.”

Acevedo több mint 10 évig dolgozott a portói egészségügyi intézetben. Családjával a Porto közelében fekvő Maia-ban élt, de élettársa otthonában, Trofában halt meg fél órányi autóútra a portugál várostól.
Az asszisztens egyike volt az intézet azon 538 dolgozójának, akik a Pfizer-BioNTech oltást megkapták. Az esetről már tájékoztatták a portugál Egészségügyi Minisztériumot.

loading...