Kezdőlap EZOTÉRIA Barátok, akik rossz hatással lehetnek az életünkre! 5 típus, akivel jobb, ha...

Barátok, akik rossz hatással lehetnek az életünkre! 5 típus, akivel jobb, ha megszakítod a kapcsolatot!

Hirdetés

Barátokra mindenkinek szüksége van, hiszen ők azok, akik mellettünk állnak jóban-rosszban. Akikkel megoszthatjuk örömeinket, bánatainkat, és kölcsönösen, érdek nélkül támogatjuk egymást.

Vannak azonban olyan “barátok”, akik inkább károsak, mint hasznosak. Ha neked is vannak olyan ismerőseid, akik megnehezítik az életed, és negatív hatással vannak a hétköznapjaidra, akkor jobb, ha leépíted őket.

Hirdetés

Ez az 5 barát típus negatívan befolyásolhatja az életed!

Az önző

Soha nem érdekli az, amiről beszélsz, alig várja, hogy a saját életéről mesélhessen. Ha ez többször előfordul, akkor jó, ha átgondolod ezt a barátságot, mert hosszútávon csak az energiádat és az idődet pazarolod egy ilyen személyre.

A kritikus

Ha folyton csak kritizál, és minden lépésedet felülbírálja, akkor ez nagyon fárasztó egy idő után. Teljesen mindegy, hogy pozitív vagy negatív dolog történik veled, mindig ugyanolyan nagy hévvel kritizál. Megakadályozza, hogy örülj, és eltiporja az önbizalmad.

Az irányító

Elég nehezen felismerhető ez a típus. Szinte észrevétlenül próbálja rátukmálni a másikra a saját akaratát, véleményét. Az érzelmi zsarolás, és a bűntudatkeltés az egyik legfőbb eszköze. Érdemes minél hamarabb megszakítani vele a kapcsolatot, hiszen hatására sokszor olyan helyzetekben találhatod magad, amit nem is szerettél volna.

A versengő
Az iskolában mindig ő volt az első tanuló, és, ha nem, akkor kiborult. Ez a jellegzetessége felnőtt korára is megmaradt, állandóan mindenkivel versenyzik. Képes bármit megtenni az első helyért, ilyenkor nem számít a barátság sem. Mindig próbálja túlszárnyalni azt, amit mondtál. Nagyon fárasztó, és önbizalomhiányt okoz hosszútávon.

Az energiavámpír

Mindig elvárja, hogy elérhető legyél számára, és támogassad mindenben. Akárhányszor találkoztok, leszívja az energiádat, utána fáradtnak és cselekvésképtelennek érzed magad. Érdemes átgondolnod, hogy valóban szükséged van-e egy ilyen emberre.

tudasfaja.com

Hirdetés