Kezdőlap AKTUÁLIS Bankkártyások figyelem – Sokan nem tudnak erről, pedig nagyon sok pénzbe kerülhet

Bankkártyások figyelem – Sokan nem tudnak erről, pedig nagyon sok pénzbe kerülhet

Hirdetés

A mindennapok során előforduló kényelmetlenségek közül kevés olyan bosszantó van, mint amikor elveszítjük vagy ellopják az iratainkat, bankkártyánkat.

 

Hirdetés

Az ilyen esetek nem csak kellemetlenséggel járnak, hanem pénzügyi kiadásokkal is, hiszen az elveszett vagy ellopott kártyák pótlása, az iratok helyettesítése többnyire jár költségekkel. Sokan azonban nincsenek tisztában azzal, hogy van egy lehetőségük arra, hogy ezeket a költségeket visszakérjék a lakásbiztosításuk alapján.A december 1-jén megjelent kormányrendelet szerint 2024. január elsejétől hat százalékkal emelkednek az öregségi nyugdíjak és számos más nyugellátás összegei Magyarországon.

Ez a döntés nemcsak jó hír a nyugdíjasoknak, hanem a széles körű következményeivel érinti az ország lakosságát. Azonban nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy az elveszett vagy ellopott iratok pótlása és a bankkártyák cseréje is anyagi kiadással jár.

Sokan nincsenek tisztában a lakásbiztosításukban rejlő lehetőséggel, miszerint az okmányok és bankkártyák pótlására is van fedezet. A Bank360.hu szakértői kiemelik, hogy bár a bosszantó helyzetet nem lehet elkerülni, a költségek egy részét utólag meg lehet téríttetni a biztosítóval.

Az Alfánál (korábban Aegon) például évente mindössze 550 forintba kerül ez a kiegészítő szolgáltatás. Míg a bankkártyák pótlása általában 4-5 ezer forintba, az okmányok cseréje pedig 3-8 ezer forintba kerül.Ezen összegek általában fedezetet élveznek a lakásbiztosításokban, így ha valaki csak ritkán kerül ilyen helyzetbe, akkor is érdemes lehet megfontolni a kiegészítő biztosítás igénybevételét.

Ez a lehetőség nem csak pénzügyi szempontból jelenthet megkönnyebbülést az érintettek számára, hanem rávilágít arra is, hogy a lakásbiztosítás nem csupán otthoni károkra, hanem az élet más területein is nyújthat védelmet és segítséget.

A biztosítások által nyújtott szolgáltatások megismerése és a megfelelő fedezetek kiválasztása mindannyiunk felelős döntéseiben kulcsfontosságú lehet.

Hirdetés
loading...