Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Soha nem dobom ki a banánhéjat. Ha megtudod mire használom, te is...

Soha nem dobom ki a banánhéjat. Ha megtudod mire használom, te is utánam fogod csinálni!

A banán az egész világon nagy közkedveltségnek örvend, és azon túl, hogy nagyon egészséges, az is jó benne, hogy egész évben fogyasztható.

Az alábbiakban olyan tippeket mutatunk, melyek igen hasznosak lehetnek! Soha ne dobjuk, ki a banán héját!

1.Szemölcs eltávolítására

Vágjunk le egy darab banánhéjat, tegyük rá a szemölcsre, és ragasszuk le. Naponta többször cseréljük a héjat frissre. Addig ismételjük a műveletet, míg a szemölcs leesik.

2.Cipő polírozó

Egy darab banánhéjjal dörzsöljük át a cipőinket, majd töröljük szárazra. Egyszerre ápol, és fényesít is.

3.Komposzt

Használjuk komposzt készítésére, kiváló táptalaj készülhet belőle a rózsák számára.

4.Szúnyogcsípés ellen

Ha a csípést egy kis darab banánhéjjal dörzsöljük be, enyhül a duzzanat, a gyulladás, és a viszketés is.

5.Szálka eltávolítására

Ha szálka ment a kezünkbe, ragasszunk rá egy darab banánhéjat, maradjunk így egy éjszakán át. Megpuhítja a bőrt, és könnyebben ki tud jönni a szálka.

6.Aknék ellen

Töröljük át az arcunk esténként banánhéjjal. Bőrtiszító, gyulladás-, és pattanásellenes hatása van.

7.Fehérebb fogak

Fogaink fehérebbek lesznek, ha időközönként egy darab banánhéjjal dörzsöljük át őket. Tíz percig hagyjuk állni a fogunk, majd mossunk fogat a megszokott módon.

8.Ránctalanító

Mivel a banánhéj nagyon gazdag antioxidánsokban, és C-vitaminban, ajánlott időközönként áttörölni vele az arcunk. Valósággal megújítja az arcbőrünk.

9.Levéltetvek ellen

Tépjük darabokra a banánhéjat, és helyezzük el a növény körül. A levéltetveket valamiért taszítja a banán, így nem fognak a közelébe se menni.

10. Zúzódások ellen

Ha sérüléseket, zúzódásokat szenvedtünk, tegyünk rájuk egy éjszakára banánhéjat. Reggelre sokkal jobb lesz a helyzet.

 

11. Bőrápolás

A banán héjával kend át a bőrödet. Kezdd az arcoddal, majd ápold le vele a kezedet, könyöködet, lábad szárát. A benne lévő antioxidánsok fertőtlenítik, hatóanyagai táplálják, puhítják, ránctalanítják is a bőrt. Hasznos a pattanások, aknék, pikkelysömör ellen is. Enyhíti a rovarcsípések okozta fájdalmat.

12. Aranyér

Gyulladáscsökkentő: aranyér esetén kend be vele a problémás területet naponta kétszer.

 

13. Bőrkanapé, bőrcipő

A bőrből készült bútoraidat, ruháidat is tisztíthatod vele. A lehúzott héj belső, fehér felével finoman dörzsöld át őket. A rajta maradó kis gyümölcsdarabokat töröld le. A bőrcipőt a banánhéjjal átkenve, eltüntetheted a kisebb karcolásokat, közben ápolod is a lábbelit. Utána puha textillel fényesítsd ki a cipődet.

 

14. Madáreledel

Télen nem könnyű a madaraknak eleséghez jutni. Rakd ki nekik, hadd csipegessenek belőle.

15. Növényápolás

A szobanövények leveleit időnként töröld le a banánhéj belső felével. Portalanítja, és ásványi anyagokkal is feltölti őket. Szép fényesek lesznek tőle a levelek. A pajzstetvek eltávolítására is alkalmas. Tisztítás után se dobd még ki a héjat, öntsd le vízzel, és áztasd benne 2-3 napig. Az így készült oldattal öntözd őket.

16. Légycsapda

Készíts légycsapdát egy kiürült tejfölösdobozból. Fúrj egy nagyobb lyukat az aljára, tegyél bele egy banánhéjat. Fordítsd meg, és kész is. Az illat odavonzza őket, belerepülnek, de ki már nem jutnak.

17. DVD, CD

Karcmentesítés: kend be a banánhéj belsejével, majd töröld át puha ronggyal. Tisztítsd meg ablaktisztító folyadékkal. A banánhéj viaszos bevonata kitölti a karcokat, nem ugrik többé a hang vagy a kép. Védi a portól, további károsodástól is.

loading...