Kezdőlap EGÉSZSÉG Az okok, ami miatt állandó szomjúság érzetünk van! Gondoltad volna?

Az okok, ami miatt állandó szomjúság érzetünk van! Gondoltad volna?

Az egészségügyi szakemberek ajánlása szerint naponta megközelítőleg 2 liter vizet kellene fogyasztanunk. Tudjuk jól, hogy a dehidratáció számos egészségügyi probléma kockázati tényezője lehet, mivel felborul a vízháztartás egyensúlya.

De azt tudjuk-e, hogy mit jelent, ha megfelelő mennyiségű vizet iszunk, mégis állandóan szomjasak maradunk? Számos ok felmerülhet, ezeket osztjuk meg veletek.

Magas sótartalmú étkezés

Az elsődleges ok. Étkezés után gyakran megszomjazunk és ez nem véletlenül van így. Ami tehetsz, az az, hogy csökkented a bevitt sómennyiséget.

Reggeli intenzív séta / sport

Azok, akik sokat sétálnak vagy edzenek a reggeli órákban, a nap folyamán végig több vízre vágyhatnak. A fizikai aktivitás közben sok vizet veszít a szervezet az izzadáson keresztül, amelyet mindig pótolni kell.

Napsütés

Ha több napsütésnek vagyunk kitéve, mint általában, akkor ne lepődjünk meg, hogy folyamatosan inni vágyunk. Nagyon fontos, hogy bárhová megyünk, legyen nálunk egy üveg víz. A nap melegének hatására a test izzadással igyekszik hűteni magát és ezt pótolni kell.

Cukorbetegség

Aki szinte állandóan szomjas, annak nagy valószínűséggel cukorbetegsége is lehet. A vérben megemelkedett cukor sok vizet von el a szervezettől és ez vizelet útján távozik is. A fő intő jelek, amelyek erre utalnak a túlzott szomjúság, nagy mennyiségű vizelet és homályos látás.

Xerostomia

Egy orvosi kifejezés, amely szájszárazságot jelent. Ilyenkor nem termelődik elég nyál, amely a szájüreget nedvesen tartaná. Ha ezt tapasztalod, menj el orvoshoz.

Vérszegénység

A szervezetnek szüksége van megfelelő számú vörösvértestre, hogy képes legyen oxigénnel ellátni a szerveket, szöveteket. A szomjúság egy enyhébb vérszegénység esetén nem, de egy súlyosabbnál már fennállhat.

tudasfaja.com

loading...