Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Az óceán hullámai az egykori orosz szemétlerakót csodás parttá alakítottak át

Az óceán hullámai az egykori orosz szemétlerakót csodás parttá alakítottak át

Hirdetés

Ha belegondolunk, hogy egyesek hanyagságból eldobálják az üres üvegeiket egy parton, egyből dühösek leszünk. Azonban ez az Ussuri-öbölben, Oroszországban nem így történt. Sőt, az emberek kifejezetten örülnek a múltban ide eldobott üres vodkás és sörös üvegeknek.

Az óceán csodálatos tevékenysége által az ezekből származó  üvegszilánkok ugyanis kavicsokká változtak. Jelenleg a világ több pontjáról is érkeznek ide látogatók, hogy megcsodálhassák a korábbi szeméttelepet, amely most igazi látványossággá nőtte ki magát.

Hirdetés

Az Ussuri-öböl régen hírhedt volt arról, hogy rengetegen dobálták el itt a szemetüket, ami aggodalomra adott okot

Tele volt a föld eldobált sörös, vodkás és boros palackokkal és a mezítláb fövenyen sétálásnak még a gondolata is fájdalmas volt. Nem szívesen járt erre senki kikapcsolódni.

Azonban idővel a hullámok a nagy széllökések hatására összezúztak minden üveget. Azok a darabok, amelyek egykor veszélyesek voltak, mostanra szépen lecsiszolódtak, éles széleik lekerekedtek és teljesen simává váltak.

Ami még inkább különlegessé teszi a dolgot, hogy ezek a kavicsok több színben is jelen vannak és az egykor szeméttárolóként számon tartott területet csodás sziklafalú, színes stranddá változtatták.

A több színben pompázó üvegdarabkák úgy néznek ki, mint a gumicukorkák

A múltban legszívesebben kerülték a strandot az emberek, ma viszont sorra vonzza ide a helyieket és a turistákat. Jobb, ha pénzzel érkezel, mert belépőt is fizetned kell, ha szeretnéd megtekinteni ezt a nem mindennapi jelenséget.

A strand közelében magasodó sziklafal megakadályozza, hogy az üvegkavicsok messzebbre is eljussanak. A csodás természetnek köszönhető, hogy valami igazán káros és veszélyes dolog ártalmatlanná és széppé formálódott.

Sajnos a kimosódás veszélyezteti ezt a turisztikai attrakciót

A tiszta, lecsiszolódott zöld, piros, kék, sárga kavicsok egyszer a múlt homályába vésznek majd, mivel nagy részüket elnyeli a tenger, ugyanakkor az ide látogatók is széthordják. Valószínűleg egy idő után teljesen fel fog tisztulni a terület.

Az üvegszilánkok kaviccsá alakulása hosszú folyamat volt

Mivel Oroszországnak nem áll szándékában újra beszennyezni a partot, hogy pótolja a régi kavicsokat, ezért érdemes lesz minél hamarabb útra kelni az Ussuri-öbölbe és megtekinteni ezt a csodát, amíg még lehet.

tudasfaja.com

Hirdetés