Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Az idei muslicainvázió maga a pokol! Szerencsére nekünk van megoldásunk, ami távol...

Az idei muslicainvázió maga a pokol! Szerencsére nekünk van megoldásunk, ami távol tartja őket az otthonodtól!

Hirdetés

A muslicák, bár nem csípnek, nem zümmögnek, de mégis nagyon bosszantóak tudnak lenni. Elég egy kis darab rothadó gyümölcs, vagy egy lecseppent gyümölcslé-folt, és máris képesek több tízen szaporodni a lakásban.

Az utóbbi hetekben kezdődött rajzás az egész országban megkeseríti az emberek szabadban töltött idejét, szinte nem lehet gy kilépni a lakásból, hogy ne legyen azonnal tele a szánk vagy a ruhánk az apró kis fekete bogarakkal.

Hirdetés

A legfontosabb, hogy tartsuk tisztán az otthonunk, de ha ennek ellenére is boldogan élnek kis muslicák, akkor érdemes felállítanunk nekik valami csapdát, mert különben sosem fogunk megszabadulni tőlük.

1.Borcsapda

Egy műanyag palack aljába töltsünk egy-két centi bort, a palack szájára tegyünk fóliát, és lyukasszuk ki pár helyen, hogy be tudjanak menni a muslicák. Imádják a bort, éppen ezért pár óra múlva ott fognak mind nyüzsögni a csapdában, és kifele már nem tudnak jönni.

2.Almaecet

Ugyanúgy kell elkészíteni, mint a boros csapdát, csak éppen almaecetet kell tölteni az üveg aljába. Az erőteljes illatra bemásznak a csapdába, és nem fognak tudni kijönni onnan, belefulladnak.

3.Gyümölcs

A muslica imádja az erjedt gyümölcsöt. Fogjunk egy kis műanyag dobozt, rakjuk meg kisebb gyümölcsdarabokkal. Fedjük le fóliával, szúrjunk rá egy pár kisebb lyukat, és várjunk, míg ellepik a csapdát a muslicák.

4.Rend

Nem szeretik a muslicák a rendet. Próbálj mindent eltenni a konyhában, ne legyenek előle a zöldségek, gyümölcsök. Töröld le a konyhapultot, hogy ne maradjon egy csepp gyümölcslé sem rajta. A szemetesben levő maradékok is nagyon vonzzák a muslicákat.

tudasfaja.com

Hirdetés