Kezdőlap EGÉSZSÉG Az éjszakai izzadás 3 súlyos betegség jele is lehet! Ha te is...

Az éjszakai izzadás 3 súlyos betegség jele is lehet! Ha te is szoktál izzadni, ezt mindenképp olvasd el!

Az éjszakai izzadás nem csak kellemetlen, de, ha hosszú időn keresztül tart, akkor érdemes felkeresni egy szakembert a problémával, mert komolyabb betegséget is jelezhet.

Nyáron minden bizonnyal sokkal többet izzadunk, de azért mégis különbséget tudunk tenni a még normális, és a már kóros izzadás között.
Ha már feltűnően sokat izzadunk, lehetséges, hogy alábbi betegségek valamelyik áll a háttérben.

Hormonális problémák

A PMS, a kimax, vagy a várandósság idején a nők fokozottan izzadnak. Van, aki már elviselhetetlennek érzi ezt az állapotot, de nem kell aggódni, mert, ha ezek a hormonális változások okozzák az izzadás, akkor el is fog múlni.

Pajzsmirigy túlműködés

Ha éjszakai izzadással, szapora szívveréssel, fárdékonysággal, izomfájdalommal, és ingerlékenységgel küzdünk, érdemes ellátogatni egy pajzsmirigy vizsgálatra.

Limfóma

Ha csak éjszaka izzadunk, akkor Non-Hodgkin- és Hodgkin-limfóma is állhat a háttérben. A rosszindulatú megbetegedés a nyirokrendszer sejtjeiből, a limfocitákból alakul ki. Sokáig egyáltalán nem okoz tüneteket.

TBC

Az éjszakai izzadáson kívül a TBC tünetei közé tartozik a láz, a , nyirokcsomó duzzanat, a köhögés, a véres köpet.

Enyhébb betegségek

Ha éjszaka izzadunk, természetesen nem kell egyből a legrosszabbra gondolni, hiszen például, ha vacsorára nagyon sok fűszeres ételt fogyasztunk, az is okozhat izzadást.
A kávé, sőt a dohányzás is beindítja a verejtékmirigyek túlzott működését.

tudasfaja.com

loading...