Kezdőlap EGÉSZSÉG Az egyik leghatásosabb hasizom gyakorlat, mégis kevesen ismerik! Többet ér, mint 100...

Az egyik leghatásosabb hasizom gyakorlat, mégis kevesen ismerik! Többet ér, mint 100 felülés!

Egy eléggé kemény hasizomgyakorlatról van szó, amit mégis kevesen alkalmaznak. Amellett, hogy edzi a hasizmodat, nagyon jól átmozgatja a felsőtestet is.

Egy olyan egyensúlyi állapotban kell megtartani magad a gyakorlat végzése közben, amihez a hasizmok összehangolt működése szükséges.

Ellenkező esetben eldőlsz. A neve pedig nem márs mint az orosz twist vagy orosz csavar. Végzése során dolgozik a külső és belső ferde hasizom, az egyenes hasizom és a gerincfeszítő izmok is.

A gyakorlat menete

Először is vedd fel a kezdő pozíciót. Ülj le a földre. A kezedben legyen valamilyen jól fogható súly (súlyzó, palack, medicinlabda, ha van). Kissé döntsd meg a tested hátra, a lábaid tarts összezárva (akár keresztezve a lábfejeket) és emeld el a talajtól. Ez a kritikus része a dolognak, mert meg kell találni azt az egyensúlyi pontot, ahol semelyik irányba nem dőlsz el.

Ha ez megvan, akkor tartva a pozíciót fordulj el a súllyal együtt törzsből az egyik irányba, majd át ez ellentétes oldalra is. A lábadat végig tartsd a talajtól elemelve. Egy ismétlést jelent, ha mindkét oldalra elfordulsz.

Végezz el belőle 20-at kétszer!

Súly nélkül is csinálhatod

Így is végezhető a gyakorlat. A lényeg a pozíció megtartásán, az izmok összehangolásán és a forgásokon van. Ha ezt a technikát jól el tudod sajátítani, akkor a súly egy extra nehézséget ad a dologhoz. Ez lehet a következő lépcsőd. Súly nélkül a kezeidet kulcsold össze a gyakorlat közben és azt vidd át egyik oldalról a másikra.

Fontos, hogy ne siettesd a mozgásodat, hanem lassan dolgozz a hatékony eredmény elérése érdekében.

tudasfaja.com

loading...