Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Az ecet igazi csodaszer a kertben, használd te is!

Az ecet igazi csodaszer a kertben, használd te is!

Hirdetés

Az ecet körülbelül egyidős a civilizációval, a kertben történő használata pedig igazán hasznos csodaszerként szolgál, számos drága kerti vegyszer kiváltható ugyanis a használatával. A legszebb az egészben pedig, hogy nem kerül sokba.

 

Hirdetés

Többször hallhattunk már arról, hogy az ecet mennyi mindenre jó. Többek között a takarításnál, a mosásnál, a tisztításnál és sok esetben betegségeknél is bizonyította már jótékony hatását. Itt az ideje megismerni, mint kerti csodaszert!

Csigák ellen

A csupasz csigák látványa sokak számára nem túl kellemes érzés, megszabadulni és távol tartani őket nem egy egyszerű feladat. Az ecettel azonban mégis megoldható ez a probléma, ha 1:1 arányban felhígítjuk az ecetet vízzel és arra a helyre permetezzük, ahol a legtöbb alkalommal láttunk csigát. Gyomirtóként

Az ecet, mint sav tökéletesen alkalmas a gyomok irtására. Az ecetsav ugyanis elszárítja a gyomok föld feletti részét. A legtöbb esetben gyorsabbnak és hasznosabbnak bizonyult, mint más gyomirtó szerek.Vigyázni kell arra, hogy az élő növényekre ne permetezzük, mert azokra veszélyt jelent.

Hangyák ellen

Az egyik legjobb megoldás a hangyák ellen, mint az ajtókat, ablakokat bepermetezni ecettel és már meg is oldottuk a hangya problémákat. Ha túl sok a hangya az udvarunkon, nyugodtan alkalmazhatjuk ott is, a hangyák pedig rohanva hagyják majd el a helyet.

SzerszámokraHa rozsdássá válik a kerti szerszámunk, nem kell megijedni, az ecet ugyanis ezzel is felveszi a harcot. Más maró hatású szer lehet gyorsabb megoldás lehet, de árban még egy sem veszi fel a harcot az ecettel.Éjszakára áztassuk be a kerti szerszámokat ecetes vízbe és reggelre nyoma sem lesz a rozsdának. 

Permetezés

A kártevő rovarokkal szemben nem drága permetszereket venni, amelyek ráadásul a növénybe szívódva nem hatnak túl jól az egészségünkre. Körülbelül 20 liter vízhez keverjünk 0,5-1 liter 20%-os ecetet és permetezzük vele végig a kívánt területet.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés