Kezdőlap OTTHON KREATÍV Az apukám 6 oszlopot fúrt le a hátsó udvarra… A végeredmény teljesen...

Az apukám 6 oszlopot fúrt le a hátsó udvarra… A végeredmény teljesen hihetetlen! Ez kerti építmény tökéletes hely a kikapcsolódásra

Hirdetés

Hosszú gondolkodás és tervezés után ez az építész olyan dolgot talált ki, amely éke lett a család addig unalmas kertjének. Úgy érezte, hogy ideje a gyerekek régi, nem használt hintái helyett, amelyek csak a helyet foglalták, valami igazán nagyszerűt alkotni.

 

Hirdetés

Nem mást, mint egy olyan kerti építményt, amely egy nyitott tetejű filagóriára hasonlít, rajta több felfüggesztett hintával, a közepén egy tűzrakó hellyel.

Az interneten megtalálta a tökéletes hintákat, amelyeket megálmodott és eltervezte, hogy épít egy hatszögletű fa szerkezetet, amelyre fel tudja függeszteni őket. Ezek veszik majd körbe a tűzrakó helyet.

Egy olyan helyet hozott létre a hátsó udvaron, amely mindig csalogatóan hat a család tagjaira, hogy még több időt töltsenek együtt itt.

A kezdeti lépés, a hatszögletű fa keret elkészítése volt, amely az építmény formáját határozta meg.

Ezután következett a 6 faoszlop lehelyezése a földbe, egymástól pontos távolságokra. Középre leütött egy fém rudat, hogy referenciapontként szolgálhasson.

Miután elvégezte a méréseket, a talajba lyukakat ásott és ebbe ásta le a fa oszlopokat.Miután a hat oszlop tökéletesen a helyén volt, elkezdődött a felső szerkezet kialakítása.

A nagy, fából készült hatszögletű keretet az oszlopok tetejére rögzítette.

Amint  minden tökéletesen a helyére került, megfelelően illeszkedett egymásra, a következő lépés az volt, hogy az oszlopok mélyedésibe sódert öntött, hogy a vízelvezetés problémáját megoldja.

Ezután betont öntött az oszlopok tövében a sóderre és hagyta, hogy az éjszaka folyamán megkössön.

A megkötés védelme és a stabilitás megőrzése érdekében a férfi korábban az egész szerkezetet fa támasztékokkal rögzítette.

A megkötés után eltávolította az összes ideiglenes támaszt, és a finom homokkal borította a talajt. Ezután még egy fa keretet rögzített a hatszögletű fölé, hogy tovább fokozza a szerkezet stabilitását.A munka utolsó simításai közé tartozott a fa lakkozása és a talaj kiegyenlítése. Ezután már csak egy kőből épített tűzrakó hely megépítés maradt hátra.

Amint a hinták is felfüggesztésre kerültek, elkészült a tökéletes alkotás.

Van, hogy csak a gyerekek lógnak itt a barátaikkal, esetleg ide vonulnak el tanulni vagy csendesen kikapcsolódni. A család is szívesen jön össze nagy beszélgetésekre.tudasfaja.com

 

Hirdetés
loading...