Kezdőlap AKTUÁLIS Átalakítja a rezsicsökkentést a kormány – Erre készüljön fel mindenki!

Átalakítja a rezsicsökkentést a kormány – Erre készüljön fel mindenki!

Hirdetés

A magyar kormány ambiciózus reformot vállalt fel az Európai Bizottság felé, amelynek eredményeképpen a lakossági fogyasztók és mikrovállalkozások számára 2025 végéig lehetőség nyílhat arra, hogy dinamikus árképzéssel kössenek önkéntes villamosenergia-vásárlási szerződéseket az egyetemes szolgáltatási szerződés mellett.

 

Hirdetés

A bejelentés hátterében az áll, hogy az Európai Bizottság az ország helyreállítási tervének elfogadásához bizonyos országspecifikus ajánlások teljesítését is várja.

A kormány vállalása lényegében azt jelenti, hogy a lakosság és a mikrovállalkozások számára lehetőség nyílik egy olyan dinamikus árképzésű villamosenergia-szerződésre, amely önkéntes alapon megkötött keretek között működik, és párhuzamosan az egyetemes szolgáltatási szerződéssel.A változtatásnak köszönhetően a háztartások az éves átlagfogyasztási sávban maradhatnak a rezsivédett rendszer keretein belül, míg az e feletti mennyiségnél jelentős megtakarítás érhető el a dinamikus árképzés alkalmazásával.

Az Európai Bizottság jóváhagyta a kormány módosítását a helyreállítási és ellenállóképességi eszköz terén, így a RePowerEU program keretében körülbelül 1 milliárd euró uniós előleg érkezhet Magyarországra, támogatva a tervezett fejlesztéseket.

Az intézkedés hozzájárul a szélesebb energiafogyasztói kör eléréséhez és a fenntarthatóbb energetikai rendszerek kialakításához.

Hirdetés
loading...