Kezdőlap EGÉSZSÉG Árulkodó jelek a körmön, melyek tüdőrákra utalhatnak!

Árulkodó jelek a körmön, melyek tüdőrákra utalhatnak!

A legtöbb nő körme szinte állandóan ki van festve, ami nem is baj, hiszen egy szép manikűr ápolt összhatást kelt. Viszont, ha állandóan körömlakk van a körmünkön, nem láthatjuk, ha valamilyen elváltozás keletkezett rajta.

 

A köröm nagyon sok mindent elárul az egészségi állapotunkról. Nem árt néha egy kicsit több figyelmet szentelni neki!

Egy 53 éves nő elmondása szerint körömelváltozással fordult szakemberhez, még szerencsére időben, mert kezdődő tüdőrákot diagnosztizáltak nála.

A töredezett, elvékonyodott körmök gombásodásról, de a foltosodás akár a szervezetben kialakult oxigénhiányról is árulkodhat.

Ha a körmön egy fekete hosszanti vonal jelenik meg, akkor érdemes minél hamarabb orvoshoz fordulni, mert bőrrákra is utalhat ez a tünet.

Nézzük, milyen tünetek jelentkezhetnek a körmön tüdőrák esetében!

Az 53 éves manchesteri Jean Taylor egy nap úgy gondolta, hogy a Facebookon kér tanácsot ismerőseitől, és fényképet készített az eldeformálódott, felpúposodott körméről.

Sokan azt mondták, hogy aggodalomra semmi ok, hiszen ez az életkorral jár, de genetikai probléma is lehet, mégis volt aki, azt mondta, hogy azonnal forduljon orvoshoz.

Még jó, hogy nem gondolkozott sokat, és szakértőhöz fordult, mert kiderült, hogy azért deformálódtak el körmei, mert kezdődő tüdőrákja volt.


Az orvos vérvizsgálatra, röntgenre, CT-re, majd biopsziára küldte, és a gyanú sajnos beigazolódott: a drasztikusan ívelt köröm a tüdőrák egyik jele is lehet.

“A felpúposodott, erősen ívelt köröm arra utal, hogy a vérben kevés az oxigén, de komolyabb tüdőbetegség, mint pl. a rák jele is lehet.

Nem kell egyből kétségbeesni, ha ezzel a problémával szembesülünk, de a lényeg, hogy ne legyintsünk rá, hanem inkább forduljunk orvoshoz, aki fel tudja állítani a pontos diagnózist”-javasolják a szakemberek.

tudasfaja.com

loading...