Kezdőlap AKTUÁLIS Amiről sokan nem tudnak – ezért lenne kötelező gyűjteni az esővizet

Amiről sokan nem tudnak – ezért lenne kötelező gyűjteni az esővizet

Hirdetés

A nagyfokú szárazság miatt érdemes odafigyelni arra, hogy az esővizet összegyűjtsük, hiszen a klímakutatók semmi jóval nem kecsegtetnek az elkövetkezendő 30 évre nézve.

 

Hirdetés

A kutatók arra figyelmeztetnek, hogy még nagyobb aszályokra számíthatunk a jövőben, új kártevők jelenhetnek meg, illetve a mezőgazdaság fenntartása is nehézségekbe ütközik majd.

Az RTL Klub Fókusz című műsorában Dr. Aponyi Lajos, a Növényorvosi Kamara főtitkára azt is elmondta, hogy a gyümölcsfák már most elkezdték a lombjukat, gyümölcseiket lehullatni, hogy kevesebb legyen a párologtató felületük.Dr. Kovács Erik klímakutató szerint a mezőgazdaságban új, hibrid gabonafajták nemesítése a cél, hiszen olyan növényekre van szükség, amelyek jobban bírják a szélsőséges időjárást.

Ha ez az átállás nem történik meg, akkor Európának éhínséggel kell szembenéznie majd.

Hatalmas vízmennyiség lezúdulására lehet számítani, főleg az őszi-téli időszakban, ezért elengedhetetlen, hogy a csapadékot összegyűjtsük.“A záporokat kell hasznosítani, amit eddig levezettünk, a belvizet kell hasznosítani, amit szintén levezettünk, az árvizet kell hasznosítani, amit a legszörnyűbb károkozónak tartottunk eddig. Meg kell tanulni ezeket a többletvizeket úgy felhasználni, hogy az aszályos időszakban a segítségükre legyenek”- fogalmazott egy szakértő.

https://www.tudasfaja.com/

Hirdetés
loading...