Kezdőlap EGÉSZSÉG Amikor egy gyerekorvos meglátta ezt a fotót, sürgős üzenetet írt az apának!

Amikor egy gyerekorvos meglátta ezt a fotót, sürgős üzenetet írt az apának!

Hirdetés

Kezdő szülőként, vagy túlaggódjuk magunk, vagy nem figyelünk oda bizonyos problémákra. Nehéz megtalálni az arany középutat. Legyünk figyelmesek, de ne stresszeljünk állandóan!

 

Hirdetés

A világhálónak köszönhetően egy gyerekorvos megmentette a kisgyerek életét. A büszke apuka megörökítette kislányával az első közös pillanatot, és feltette a világhálóra.

Egy gyerekorvos véletlenül futott szembe a fényképpel, azonban valami nagyon nem tetszett neki rajta. Mégpedig a gyerek szemszíne. Rögtön üzenetet írt a képet közzétett apa számára, és felhívta a figyelmét a gyerek szemszínére.

“ A gyerek szemfehére úgy tűnik, hogy túlságosan sárgás. Bár a kép kicsit homályos, ezért felelőtlenség lenne egy felvétel alapján diagnózist felállítani.

Az újszülött első napjaiban előfordul, hogy sárgás lesz a szeme, és a bőre, de, ha ez az állapot hosszabb időn keresztül fennáll, és súlyosbodik, akkor ajánlott szakemberhez fordulni”-üdvözlettel, egy kissé paranoiás gyerekorvos.

Az apa, miután elolvasta az üzenetet, rögtön elvitte a gyereket egy gyerekorvoshoz, aki megállapította, hogy a kicsi sárgaságos. A sárgaság nem egy súlyos betegség, csak akkor van baj, ha nem kezeljük idejében.
Ha nem kapja meg az illető a megfelelő kezelést, akkor bizony agykárosodást is szenvedhet. Egy dán kutatás alapján megállapították, hogy az autizmus kialakulásának esélyeit is növelheti a csecsemőkori sárgaság. A tanulmány szerint, az újszülött korban sárgasággal diagnosztizált babák esetében 67%-al nagyobb eséllyel fejlődött ki később az autizmus.

Ennél a gyereknél, hála a figyelmes gyerekorvosnak, még idejében felfedezték, hogy sárgaságos, és megkapta a szükséges kezeléseket.

 

Hirdetés