Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Alufólia felhasználási praktikák, amikről eddig még nem tudtál!

Alufólia felhasználási praktikák, amikről eddig még nem tudtál!

Hirdetés

Az alufólia sokkal többre képes annál, semhogy csak az ételek csomagolására használjuk. Egy csodás anyag, amely az ezüst polírozástól kezdve a statikusság megszüntetésén át a rozsda eltávolításáig sok mindenre jó.

Összegyűjtöttünk nektek néhány hasznos tippet, hogy a konyhán kívül hol lehet még felhasználni az alufóliát a háztatásban.

Hirdetés

 

# 1 Megszabadít a rozsdától

Semmi sem ronthatja jobban a krómozott felületek megjelenését, mint a csúnya rozsdafoltok. A rozsdát szakszerűen is eltávolíthatod, de az drága mulatság. Ehelyett próbáld meg, hogy egy kis mennyiségű vízzel megnedvesítesz egy darab alufóliát, majd azzal dörzsölöd át a különböző felületek, kezdve a konyhától egészen a garázsig. Az öntöttvas edények tisztítására is használhatod.

# 3 Bútor mozgatás

Tegyél fóliát a nehéz bútorok lábai alá, hogy könnyebben csússzanak, anélkül, hogy károsítanád a szőnyegeket.

# 4 Fagyi tölcsér cseppfogó

Tudod, vannak azok a jégkrémek, amik papír borításba vannak csomagolva, hogy ne kenjünk össze magunkat, ha olvad. Ennél van sokkal jobb megoldás is, ami biztosan nem ázik át és még ahőt is jobban tartja. Egyszerűn tekerd körbe a fagyi vagy a jégkrém tölcsérjét és biztos, hogy kevesebb bosszúságot fog okozni egy nyári napon ez a hűs édesség.

# 5 Banán frissen tartása

Teljesen természetes, hogy a banán idővel bebarnul, de ha alufóliával betekered a szárát, akkor később fog bekövetkezni a barnulási folyamat.

# 6 Egyenes haj hullámosítása

Az alufóliát a hajformázásban is használhatod. Tekerd be a hajad a fóliába és ezután használd a hajvasalót. A fólia finoman adja majd át a hőt a hajadnak. Annak érdekében, hogy a fólia fennmaradjon, használj csatokat. Ha végeztél, várj, hogy lehűljenek.

# 7 Élesítsd az ollót

Hajtsd össze a fóliát annyi rétegbe, amennyibe csak tudod, majd fogd az ollódat és ejts rajta jó pár vágást. Miután ezzel megvagy, az ollód szuperéles lesz.

# 8 Golyó a szárítóba

Annak érdekében, hogy megszüntesd a statikusságot a szárítódban, dobj bele néhány összegombócolt alufólia golyót a ruhák közé. A golyók pozitív és negatív töltése eltávolítja a statikusságot, és nem hagyja, hogy a ruhák összetapadjanak.

# 9 WiFi jel erősítő

Nem sokan használunk már a TV-antennákat, de majd mindannyian rendelkezünk WiFi-vel. Csakúgy, mint szüleink és nagyszüleink, alumíniumfóliával is felerősíthetjük jelet! Hajlítsa meg az alumínium fóliát egy körívbe és helyezd a router mögé, hogy erősebb legyen a jeled.

# 10 Alufólia az ezüst polírozásához

Használj szódabikarbónát, sót, alufóliát és forró vizet, hogy könnyen megtisztíthasd a megfakult ezüstödet.

# 11 Kemping főzőeszközök

Érdemes a kemping során, nyílt tűz fölött használt edényeket körbevonni alufóliával, így nem kell utólag letakarítani róla a kormot és a hő is egyenletesebben éri majd az edény minden oldalát. Ugyanakkor alufóliából akár kanalat is hajtogathatsz, ha éppen nincs kéznél.

# 12 Legyen gyorsabb a vasalás

Az alufólia visszaveri a hőt, ezzel lerövidítheted a vasalási időt. Egyszerűen tegyél alufóliát a vasalódeszka huzata alá, így olyan lesz, mintha egyszerre mindkét oldalát vasalnád a ruhádnak.

# 13 Grillrács tisztítás

Fedd le a piszkos grillrácsokat az alumínium fóliával, mielőtt bekapcsolnád a grillt. Győződjön meg arról, hogy a fedél zárva van, és kb. fél óra múlva kapcsolja ki. Miután a fóliát csipeszekkel eltávolítottad, minden szennyeződést könnyen letörölhetsz egy ronggyal.

Hirdetés
loading...