Kezdőlap EGÉSZSÉG Almaecetes fürdető, ha ízületi gyulladásban szenvedsz

Almaecetes fürdető, ha ízületi gyulladásban szenvedsz

Hirdetés

Amikor már meg van az ízületi fájdalom, nagyon nehéz bármit is tenni ellene. Vannak emberek, akik egy hosszú és fárasztó nap után szenvednek ilyen fájdalomtól.

 

Hirdetés

Néhány embernek viszont krónikus ízületi fájdalma van, ami akár ízületi gyulladást is érinthet. Különböző formái léteznek, hatással lehet a test különböző, akár több részére is. Az ízületi gyulladásokra a hagyományos gyógyszerek nagyon kevés segítséget képesek nyújtani. Az egyik legjobb módja a kezelésének az, ha változtatunk az étkezési szokásainkon és életmódbeli változtatásokat veszünk igénybe.

Hogyan hat az almaecet?

Egy csésze almaecetet keverjünk össze 6 csésze meleg vízzel és áztassuk ebben az ízületes kezet vagy lábat. Ha a test egyéb részén,például a nyakon érzünk fájdalmat, ebbe a vízbe áztassunk egy rongyot és helyezzük a test bizonyos pontjára.

Egy másik hatékony kezelési ehetőség ízületi fájdalomra, ha az almaecetet összekeverjük olívaolajjal vagy kókuszolajjal (kb. 2 ek.) és ezzel bekenjük az érintett testrészt. Győződjünk meg róla, hogy jól bedörzsöltük a masszát. Ha rendszeresen alkalmazzuk ezt a módszert, észre fogjuk venni a változást.Újabb alternatíva, ha 1-3 ek. almaecetet összekeverünk 8 dl gyümölcslével és naponta 3 alkalommal kortyolgatunk belőle, lehetőleg minden étkezés előtt.

Az almaecet amellett, hogy rendkívül hatékonyan kezeli az ízületi gyulladásokat és fájdalmat, sok más egészségügyi előnnyel is rendelkezik. Az egyik legfontosabb ezek közül, hogy erős antioxidáns, így segít megtisztítani a szervezetet a méreganyagoktól, így elkerülhetőbbek a betegségek és a fertőzések.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés