Kezdőlap AKTUÁLIS Aláírta Orbán Viktor a rendeletet, erről minden magyarnak tudnia kell

Aláírta Orbán Viktor a rendeletet, erről minden magyarnak tudnia kell

Az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt rendelet a családi csődvédelem szempontjából meghatározó törvényt, illetve a kormány több korábbi rendeletét írja felül.

 

„2. § Az a belföldi székhelyű hitelintézet, amelynek tevékenységi engedélye és üzletszabályzata kiterjed a lakossági folyószámlák vezetésére, és az adóssal forint fizetési számla nyitására és vezetésére vonatkozó keretszerződése van, az adós kezdeményezésére soron kívül megköti, illetve módosítja – az Are. tv.

45. § (3) bekezdése, valamint a természetes személyek bírósági adósságrendezési eljárásában a családi vagyonfelügyelő és a felek közötti együttműködés szabályairól, valamint az adós fizetési számláiról szóló jogszabályban meghatározott – az adósságtörlesztési számla, illetve a megélhetési számla céljára szolgáló bankszámlaszerződéseket.”

– idézi a portál.A rendelet pontosítja továbbá, hogy mit kell tenni, ha a bírósági adósságrendezési eljárásban az adósnak, a családi vagyonfelügyelőnek a bíróságnak, de lehetőséget ad arra is, hogy az adós kérelmezze a rendelet hatálybalépése előtt jogerőre emelkedett adósságtörlesztési végzés módosítását – teszik hozzá, megjegyezve, hogy a mellékleteiben új felső összeghatárokat meghatározó rendelet a kihirdetését követő nyolcadik nap lép hatályba, rendelkezéseit az akkor folyamatban lévő eljárásokban is alkalmazni kell.

loading...