Kezdőlap EZOTÉRIA A szellemi fejlődés 7 szakasza. Te hol tartasz épp?

A szellemi fejlődés 7 szakasza. Te hol tartasz épp?

A spirituális fejlődés egy olyan út, amelyen mindenki végigmegy ilyen vagy olyan formában, más és más tempóban. Erre nincs egy meghatározott recept, ahogy mondani szokták, “a saját bőrödön tapasztalod meg”.

A legfontosabb, hogy minden állomáson a lehető legtöbb tudással gazdagodj a fejlődésed érdekében! Nézzük, hogy a 7 állomás közül éppen hol tartasz!

1.A spirituális szellem és az én kapcsolatának hiánya

Ebben az életszakaszban még valószínű nem találkoztál a spiritualitással, sokan például teljesen elutasítják ezt a fajta életete, mondván, nem hisznek benne. A legfontosabb lépés a spiritualitás útján, hogy tarts tiszteletbe, és légy boldog attól a ténytől, hogy élsz.

2.Tudod, hogy az anyagi világon túl is létezik valami jó

Ezen a szinten már tudod, hogy anyagi világon túl is létezik valami, ami jó, és ez a jó után automatikusan vágyódást érzel. Ennek pedig az az eredménye, hogy olyan emberekkel találkozol, akik egy magasabb spirituális szinten vannak már.

3.Szellemi kíváncsiság-megpróbálod felfedezni magad

Ezen a szinten szükséged van arra, hogy minél többet tudj meg magadról, szeretnél lelkileg jobban fejlődni. A fejlődés érdekében pedig lehetséges, hogy egyre több és több problémával fogsz szembesülni. Vannak olyan személyek, akik ebben a szakaszban egy előre kidolgozott spirituális rendszert kezdenek követni.

4.Spirituális tanítás

Belép az életedbe egy guru, egy spirituális tanító, aki által számos új dolgot tapasztalhatsz meg a létezés értelméről. Légy nyitott az új dolgokra, és az élet egyre több minden fog megörvendeztetni. Olyan dolgokat tapasztalhatsz meg, amikre nem számítottál eddig.

5.Spirituális gyakorlatok fejlesztése

Rájössz, hogy a spiritualitás gyakorlása éppen olyan fontos számodra, mint a víz, a levegő, vagy a táplálék. Az évek során változnak az igényeid az életben, mostantól a spiritualitás kap fontos szerepet. Érzed, hogy szükséged vagy a jóga vagy a meditáció napi szinten való gyakorlására.

6.Önmagad és mások elfogadása

Rájössz, hogy nincsenek jó vagy rossz emberek, mindannyian egyformák vagyunk, vagyis egy a lényeg, hogy emberek vagyunk. Ezen a szinten a legfontosabb, az emberek iránti szeretet, a segítésnyújtás, és az elvárások megszűnése!

7.Szellemi érettség

Ezen a szinten már nem gondolkozol a spiritualitáson, hanem természetes lesz számodra, az életed részévé válik. Még nem érted el a legfelsőbb “érettségi” szintet, de nagyon közel vagy hozzá.

tudasfaja.com

loading...