Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK A séf most meggyőz mindenkit, hogy idáig rosszul szeleteltük a hagymát!

A séf most meggyőz mindenkit, hogy idáig rosszul szeleteltük a hagymát!

A vöröshagyma felvágása nem a legszórakoztatóbb folyamat ételkészítéskor, mégis túl kell esni rajta, hiszen az egyik legjobb ételízesítőnket nyerjük általa. Amint belevágunk, akaratlanul is elkezd patakzani a könnyünk és úgy nézünk ki, mintha idegösszeroppanást kapnánk minden egyes ebéd elkészítésekor.

A jó hír az, hogy ennek nem kell így lennie. Biztosan te is hallottál már néhány trükkről, amivel megelőzhető a hagymavágás kiváltotta sírás. “Vegyél fel úszószemüveget, vegyél a szádba egy korty vizet”, stb. Őszintén, ki szeret(ne) így hozzáfogni az ételkészítéshez?

A legjobb trükk

Jack Scalfani, a népszerű internetes szakács úgy döntött, megosztja a nagyvilággal azt a módszert, amelyet számos szakember alkalmaz annak érdekében, hogy a lehető legkényelmesebb legyen a hagymával való munka.

Csak annyit kell tenni, hogy megkeressük a hagyma gyökerét és kivágjuk a fejből. Ez tartalmazza azokat az illóanyagokat, amelyek irritálják a szem nyálkahártyáját és könnyezésre késztetnek. Ha ezt eltávolítjuk, a problémát is eliminálhatjuk.

Először is fordíts felfelé a hagymafejet a gyökerével. Fogj egy éles kést és ejts bemetszést a gyökér körül, amilyen mélyen csak tudsz. Miután körbevágtad, egyszerűen szedd ki belőle ezt a darabot, akár egy dugót.

Ezután már csak meg kell hámozni a hagymát és lehet is darabolni. Nincs több sírás!

Nézd meg a videót, hogy pontos képet kaphassa folyamatról:

tudasfaja.com

loading...