Kezdőlap EGÉSZSÉG A palackozott víznek is lejárhat a szavatossága? Legközelebb ellenőrizd!

A palackozott víznek is lejárhat a szavatossága? Legközelebb ellenőrizd!

Hirdetés

Őszintén, soha nem fordult meg eddig a fejemben, hogy a víz, amit megveszek a boltban, esetleg már kiment garanciából. Egyes szakemberek szerint, a víznek igenis lejárhat a szavatossága, ezért nem árt jobban odafigyelni rá, mielőtt megvennénk.

A legtöbb ember úgy gondolja, hogy a víz soha sem járhat le, nem romolhat meg, ha be van palackozva, azonban jó tudni, hogy igenis lejárhat a garanciája.

Hirdetés

Szakemberek szerint a műanyag palackok számos olyan káros anyagot tartalmaznak, melyek a szervezetbe jutva súlyos betegségek kialakulását okozhatják.

A víz, ha sokáig áll az üvegben, a palackból kioldja a káros anyagokat, és ezeket mi megisszuk. Ezért ajánlott olyan vizet vásárolni, amelyet nemrég palackoztak.

Minél frissebb a víz, annál kevesebb toxikus anyagot oldott ki a palackból. Ha már közel áll a feltüntette szavatossági idő lejártához, jobb, ha nem vesszük meg.

Válasszuk mindig a lehető legfrissebb vizet.

Ha a vizes palackot a napon tároljuk, a káros, és nagyon erős napsugárzások hatására még több toxikus anyag oldódhat a palackból a vízbe.

A környezetvédők igencsak ellenezik a műanyag palackok használatát. Nem csak a szervezetünkre lehetnek káros hatással, de eldobva, a földbe, és folyóvizekbe jutva a környezetünk, és az állatvilág egészségét is veszélyeztetik.

Világszerte szennyezett a környezet a műanyag palackok által. A vízminták 83%-a műanyag szálakat tartalmaz-derül ki az ellenőrzések során.

Legközelebb, ha műanyag palackos vizet vásárolunk, gondoljunk egészségünkre, és környezetünkre. Figyeljünk a szelektív hulladékgyűjtés, és az újrahasznosítás fontosságára.

Hirdetés