Kezdőlap EZOTÉRIA A nagy “Kocka teszt” – Ismerd meg rejtett belső gondolataidat és félelmeidet!

A nagy “Kocka teszt” – Ismerd meg rejtett belső gondolataidat és félelmeidet!

Ragadj meg egy ceruzát és egy papírt és engedd szabadjára a fantáziádat. A következő pszichológia teszt sok dolgot felfedhet rólad, a szerelmi életedről és a barátaiddal, illetve a rokonaiddal való kapcsolatodról.

 

Fontos: Hogy ne felejtsd el a válaszaidat, mindent vess le a papírra. Próbálj meg összpontosítani az érzéseidre, miközben rajzolsz, ne arra, hogy milyen szép a kivitelezésed.

Például, ha egy kockát csak bizonyos színben tudsz elképzelni, mert az esik a legjobban, azt se feledd ábrázolni.

Így lesz igazán sikeres a teszt. Ne engedd, hogy a logika beavatkozzon a folyamatba.

Kezdjük hát!

A sivatagban haladsz éppen, amikor hirtelen meglátsz egy kockát.

Mekkora ez a kocka? Milyen színű? Hogy érzed magad vele kapcsolatban? Milyen messze van tőled? A tájhoz képest mekkora?

Van egy létra is a színen. Neki van támasztva a kockának? Milyen színű? Miből van? Milyen benyomást kelt számodra?

Egy ló is megjelenik. Milyen távolságra van a kockától. Milyen színű? Milyen benyomást kelt benned? Meg van kötve vagy szabadon bóklászik? Van rajta nyereg?

Vihar közeleg. Milyen távol van a kockától? Erős vagy sem? Rövidebb vagy hosszabb ideig tart?

Virágok. Mi a helyzet a virágokkal? Vannak a környéken virágok? Ha igen, mennyi? Egy vagy több? Hol vannak pontosan? Milyen a színűk? Hogyan érzed magad velük kapcsolatban?

Az értelmezés

A kocka

A kocka képvisel téged. Az a benyomás, amit rád tesz, az arról árulkodik, hogy hogyan vélekedsz önmagadról. Például ha kőből van, az hatalmat sugározhat, viszont ha sárga színű, az kellemetlenséget jelent. A kocka által értheted meg magad.

A közted és a kocka közötti távolság az önismereted szintjét jelenti. Ha túl messze vagy, akkor nagy szükséged van fejleszteni és megteremteni az önbecsülésedet.

Ha átlátszó, az azt jelenti, hogy megengeded az embereknek, hogy megközelítsenek és olvassanak benned.

A kocka és a sivatag arányai feltárják, hogy hogyan látod magad a világban. Minél nagyobb, annál erősebb az egód. Ennek következtében egy kisebb kocka azt sugallja, hogy magadat a világ egy kis részének tekinted, alázat és félelem uralkodik benned. Döntő fontosságú, hogy hogyan érzed magad a kockával kapcsolatban.

A létra

A létra képviseli a barátaidat. Ha a létra a kockának van döntve, akkor te vagy az, aki támogatja a barátait. Ha éppen a létra támasztja a kockát, akkor ez épp fordítva van. A létra távolsága és színe árulkodik arról, hogy közel vagy-e hozzájuk és hogyan érzed magad velük kapcsolatban.

A ló

A ló a párodat jelképezi. Ha közel van a kockához, úgy gondolod, hogy párod közel áll hozzád. Ha meg van kötve és nyereg is van rajta, akkor szeretnél kontrollt gyakorolni fölötte. Általában a ló azt a módot szimbolizálja, ahogyan te és a párod éltek a kapcsolatotokban.

A vihar

A vihar az akadályokat szimbolizálja az életedben. Ha közel van a kockához, akkor jelenleg nehézségekbe ütközöl. Ha rövid, akkor ezek csak kisebb problémák, amelyeken könnyen átlendülsz. Ha viszont tartós, akkor olyan komoly dolgokkal állhatsz szemben, amelyeken nehezen lépsz túl.

A virágok

Végül a virágok a gyermekeket és a közeli, távoli családot jelképezik. Ha közel vannak a kockához, akkor jó kapcsolatot ápolsz velük. Ahogyan az előző esetekben, így itt is igaz az, hogy úgy éled meg a szeretteiddel való kapcsolatot, ahogyan a virágokhoz viszonyulsz, és ahogyan azok elhelyezkednek a képzeletbeli képeden.

tudasfaja.com

loading...