Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK A makulátlan fürdőszoba titka, amit minden háziasszonynak tudnia kell!

A makulátlan fürdőszoba titka, amit minden háziasszonynak tudnia kell!

Hirdetés

Az anyák mindig olyan titkokat tudnak, amit jó, ha eltanulunk tőlük. Ők mindig tudják, hogy hogyan lehet tökéletesen ragyogó a fürdőszobai csempe, vagy, hogy éppen mivel kell letakarítani a kályhára ráégett zsírréteget. Ezeket a trükköket minden lánynak, és nőnek ajánlott ismerni! Megkönnyítik az életünk!

Zuhanyrózsa

-fogjunk egy nejlonzacskót, öntsünk bele 1 csésze ecetet, 1 csésze vizet, majd helyezzük bele a zuhanyfejet, úgy, hogy elmerüljön a keverékben. Kössük rá a zacskót, és hagyjuk állni legalább egy fél órán keresztül. Engedjünk át a zuhanyfejen forró vizet.

Hirdetés

Zuhanyfüggöny

-keverjünk el fél csészényi fehérítőt, 2 evőkanál folyékony szappannal, és egy negyed csésze vízzel. Töltsük egy szórófejes flakonba, rázzuk össze, és fújjuk be vele a zunyfüggönyünket. Hagyjuk állni kb. 15 percig, majd egy erősebb szivaccsal dörzsöljük át, és öblítsük le meleg vízzel. Ez a keverék nem csak tisztít, de fertőtlenít is.

Csaptelepek

-fújjunk a csapokra egy adag borotvahabot, hagyjuk állni 2-3 percet, majd töröljük le egy nedves ruhával. A borotvahabtól csillogóak lesznek a csapjaink.

Tükör

-töröljük át egy kevés szódabikarbónás vízzel, majd töröljük szárazra. Ha borotvahabbal dörzsöljük át a tükröket, megakadályozhatjuk, hogy bepárásodjanak zuhanyzás előtt.

Eldugult lefolyó

-dobjunk a lefolyóba 2 Alka-seltzer pezsgőtablettát, majd öntsünk rá egy csésze ecetet. Néhány perc múlva öblítsük le meleg vízzel.

Fürdőkád

-keverjünk el ½ csésze ecetet, 1 csésze alkoholt, ¼ csésze hideg, és 4 csésze forró vizet. Ez a keveréket öntsük bele a fürdőkádba, és hagyjuk állni 15 percen keresztül, majd öblítsük le.

Hirdetés