Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK A kristálycukor 10 nem mindennapi felhasználási módja, amit minden nőnek ismernie kellene!

A kristálycukor 10 nem mindennapi felhasználási módja, amit minden nőnek ismernie kellene!

Manapság könnyedén juthatunk bármilyen hasznos információ birtokába, csupán fel kell ütnünk az internetet és a világ elénk tárul. De mi az esélye annak, hogy valaki a cukor szokatlan használati módjaira keres rá? Nos, nem sok, viszont mi tudjuk, hogy nagy hasznát vehetitek, így csokorra szedtünk belőle nektek párat.

Ugyan kiderült a cukorról, hogy számos ponton az egészségünk ellensége, de ma beszéljünk arról, hogy mi az, amiben mégis a segítségünkre lehet, hogy könnyebbé váljon az életünk.

#1 Sebek

Bizonyított, hogy friss seb fölé helyezett cukorral segíthetjük és gyorsíthatjuk a gyógyulást.

#2 Ajakradír

Nincs szükség drága termékeket vásárolni, miközben a konyhaszekrényben is van legalább olyan hatásos anyag. A cukor szuper hámlasztóként működik. Nedvesítsd be az ujjad vízzel, nyúlj bele a cukortartóba és egy darabig dörzsöld vele az ajkaidat.

# 3 Arcradír

Egy másik pénztárcabarát ötlet. Egyenlő részben keverj össze cukrot, rizslisztet és tejet vagy vizet. Vidd fel az arcodra és óvatosan masszírozd át vele az egészet. Hagyd megszáradni, majd öblítsd le az egészet és élvezd a friss és sima arcbőrödet.

# 4 Testradír

Úgy tűnik, hogy minden a radírozásról szól, de valóban nagyon hatékonyan alkalmazható erre a célra. Keverj össze egyenlő részben cukrot és olívaolajat és készen vagy. A cukor hámlaszt az olívaolaj pedig gyulladásgátló és E-vitaminnal látja el a bőrödet.

# 5 Frissentartás

Ha szeretnéd, hogy a süteményeid tovább megőrizzék a frissességüket, helyezz el néhány kockacukrot a tartóba, ahol a sütiket tárolod.

# 6 Láb radír

Lassan kibújhatunk a cipőinkből és erre nem is lehetne jobban felkészülni, mint egy szuper lábradírozással. Keverj el egyenlő részben cukrot kókusz-vagy olívaolajjal és adj hozzá 5-10 csepp menta vagy eukaliptusz illóolajat. Dörzsöld át vele alaposan a lábadat.

# 7 Kéz tisztítás vegyszermentesen

Vannak esetek, például a kertészkedés vagy egyéb fizikai munkák, amikor úgy be tudjuk koszolni a kezünket, hogy a szappan nem segít. Ilyenkor érdemes növényi olajjal elkevert cukorral átdörzsölni a kezünket, hogy könnyebben megszabadulhassunk a makacs szennyeződésektől vegyszermentesen.

# 8 Fűfoltok

Mindenki tudja, hogy milyen félelmet keltő tud lenni egy fűfolt a ruhán és milyen nehéz megszabadulni tőle. Többé nem! Csak szórj a foltra kevés cukrot és hagyd állni legalább egy órát. Ezután mosd ki a szokásos módon.

# 9 Vágott virág élettartama

Természetesen mindenki szeretné, hogy a vázájában a szépséges virágok örökké pompázzanak, de ez nem lehetséges. Viszont arra tudunk tippet adni, hogyan hosszabbíthatod meg az életüket pár nappal. Tegyél a vizükbe kevés almaecetet és cukrot.

# 10 Szúrás, csípés

Ha valamilyen rovar meg talált szúrni vagy csípni, akkor helyezz egy kockacukrot az érintett területre, ami segít megszabadulni a méregtől.

tudasfaja.com

loading...