Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK A kovaföld 8 felhasználási módja a házban és a ház körül

A kovaföld 8 felhasználási módja a házban és a ház körül

A kovaföld az ősi kovamoszatok megkövesedett vázából származó por állagú anyag. Több, mint 80%-ban az emberi egészség számára nagyon hasznos szilícium-oxidból áll.

Jótékony lehet a haj, köröm, nyiroksejtek, csontok, izmok, és bőr egészsége megőrzése szempontjából. Ezenkívül a kert, és az udvar gondozásában is nagy segítségünkre lehet.

1.Szúnyogok, muslicák ellen

-hogy a virágföldben, cserepes virágainkban ne keljenek ki a kis szárnyasok, keverjünk ültetés előtt a földhöz egy csipetnyi kovaföldet. Öntözzük meg a növényt, majd takarjuk be egy újabb réteg földdel.

2.Darazsak ellen

-kutatások alapján bizonyították, hogy a lódarazsak nem építenek fészket azokon a területeken, ahol előzőleg, legalább három héten keresztül kovafölddel volt lekezelve

3.Legyek ellen

-a legyek sem szeretik a kovaföldet, ezért azokon a területeken, ahol beszórjuk kovafölddel, egészen biztosan nem fognak szaporodni

4.Csigák ellen

-a veteményeskert azon részét, melyet féltünk a csigatámadástól időközünkét szórjunk körbe kovafölddel. Erre a területre biztosan nem fognak többet jönni a puhatestűek, hiszen az apró szilánkos por elriasztja őket.

5.Hangyák ellen

-a hangyák vonulása mentén, a ház falainál, és a nyílászárók körül szórjuk be kovafölddel, ez majd megakadályozza, hogy ellepjék a lakásunkat a hangyák. A veteményeskertet is szórjuk be kovafölddel, így onnan is kiűzhetjük a hangyákat.

6. Talajjavító

-nagyon hasznos lehet, akár a cserepes növényeinkhez, akár a veteményes, konyhakertünk földjéhez keverve. Sokkal termékenyebb, és egészségesebb lesz a talaj, ha kovafölddel keverjük.

7.Levéltetvek ellen

-ezek a kártevők, ha nem védekezünk ellenük, nagyon gyorsan szaporodnak. A fertőzött területeket szórjuk be kovafölddel, vagy keverjünk el kovaföldet vízzel, és permetezzük be a növényeinket. Nagyon hatékony a levéltetvek ellen.

8.Rágcsálók ellen

-kinti-benti használatra egyaránt alkalmas. Adagoljunk a kovaföldhöz egy kevés borsmenta olajat, majd szórjuk a rágcsálógyanús területre.

Szerző: tudasfaja.com

loading...