Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ A hosszúszárnyú bálna nem hagyta békén a búvárt, aki pánikba esett, amint...

A hosszúszárnyú bálna nem hagyta békén a búvárt, aki pánikba esett, amint megtudta, hogy miért

Hirdetés

Nan Hauser 28 éves tengerbiológusi múlttal merült alá a dél-csendes-óceáni Cook-szigetek vizeibe, de nem gondolta volna, hogy ami ott bekövetkezik, azt örök életében emlegetni fogja. 

A csapata támogatásával, amely arra készült, hogy felvegye az interakcióját ezekkel a gyönyörű teremtményekkel, Nan alámerült és elkezdett a bálnák felé úszni. A legérdekesebb az volt, hogy az egyik bálna szintén elkezdett irányt venni felé.

Hirdetés

A bálna gyengéden elkezdte taszigálni őt, ahogyan csak tudta. Amikor Nan nem tágított, akkor elkezdte őt az uszonyaival is tolni. El akarta őt tolni valamitől, amit Nan akkor még nem láthatott.

Nan eddigi pályafutása során már számos dolgot megtapasztalt, rengetegszer kapcsolatba került már velük és küzdött is a bálnákért. Egyesek “bálna boszinak” is nevezik, viszont a 28 éves munkatapasztalata során még nem élt át soha ilyesmit.

A szíve majd kiugrott, hiszen a bálna nem akart tágítani mellőle és továbbra is taszigálta. Nan tudta jól, hogy milyen erő lakozik egy ekkora állatban, aki csupán egy óvatlan uszony csapással képes lehet átküldeni őt a másvilágra.

Végül a bálna addig forgolódott, míg Nan-t ki nem tolta a vízből. Amikor Nan a víz felszíne fölé került, akkor jött rá, hogy mi történt valójában. Egy tigriscápát vett észre nem messze a vízben és a bálna tőle mentette meg őt.

Elmondása alapján ezekre a bálnákra jellemző az altruista viselkedés és sok tőlük különböző fajt hajlandóak megvédeni a rájuk leselkedő ragadozóktól. Igazi csoda, amit tesznek.

A videó emlékeztet minket arra, hogy milyen lenyűgöző is a természet.

tudasfaja.com

Hirdetés