Kezdőlap EGÉSZSÉG A gyümölcs, aminek a leveléből készült tea varázslatos gyógyerővel bír! Kitalálod mi...

A gyümölcs, aminek a leveléből készült tea varázslatos gyógyerővel bír! Kitalálod mi ez?

Hirdetés

A teázás nem csak egy kellemes társasági szokás, hanem ennél sokkal több, hiszen ha megfelelően választjuk meg a teafüvet, akkor egészségünket is szinten tudjuk tartani!

Sokan nem tudják, hogy a fekete ribizliből többféle tea készíthető annak függvényében, hogy a levelét, vagy a szárát használjuk fel éppen. Az alábbiakban megtanulhatod, hogyan kell a fekete ribizli leveléből teát készíteni.

Hirdetés

Egy esőmentes napon szedd le a leveleket, és, ha nem túl piszkosak, akkor meg sem kell mosni őket. A legjobb, ha akkor szeded a leveleket, amikor már maga a gyümölcs be van érve.

Legalább 0,5 kg levelet szedj, ahhoz, hogy elegendő legyen a fermentáláshoz. Helyezz az asztalra egy tiszta lenvászon terítőt, majd max. 3,5 cm-es vastagú rétegben helyezd rá a fekete ribizli leveleket.

A helyiségben ne legyen huzat, de szellőzzön jól, és ne süsse direktbe a nap. Pár nap múlva, amikor már a legtöbb nedvesség elpárolgott a levelekből, tedd őket egy nejlonzacskóba, majd helyezd a fagyasztóba 24 órára.

Amikor megfagytak, vedd ki, és helyezd ismét a lenvászonra, hogy ki tudjanak engedni. Mikor kiengedtek, vedd a tenyeredbe, és formázz kis tölcséreket belőlük, majd helyezd egy befőttes üvegbe óvatosan.

Fedd le, majd 7-8 órára tedd hűvös helyre. Mikor leveszed a tetejét érdekes erőteljes ribizliszagot fogsz érezni, ami azt jelzi, hogy beindult a fermentálás.

Ezután hagyni kell, hogy kiszáradjanak a levelek. Használhatod a sütőt, vagy direkt egy speciális szárítóba tedd őket. Mielőtt betennéd a szárítóba, vágd 5 mm-es csíkokra a leveleket. Ha kiszáradtak, már főzheted is nagyon különleges ízvilágú, és egészséges teát.

tudasfaja.com

Hirdetés