Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK A fokföldi ibolya gondozásának 5 titka!

A fokföldi ibolya gondozásának 5 titka!

A fokföldi, színpompás ibolyák a lakások legszembetűnőbb díszei tudnak lenni. De van pár módszer, illetve szabály, amelyet érdemes betartani ezen növény gondozásakor, hogy mindig csodálni tudjuk a csodaszép virágait.

 

Következzen tehát 5 titok, hogy gyönyörű fokföldi ibolyáink legyenek.

1.Fontos, hogy megfelelő talajba kerüljenek a virágok. A legjobb, ha a szaküzletekből vásárlunk speciális virágföldet. Igen, ez pénzbe kerül, de az ibolyák meghálálják a befektetést, mivel minden tápanyag megtalálható, vagy tápoldatok formájában hozzáadható az ilyen virágföldhöz.

2. A virágcserép is fontos szempont, hiszen ne ültessük nagy méretű cserépbe a földet, inkább kicsibe helyezzük el, mert így a virágzásra fog koncentrálni a növényünk.

3. A cserép vízelvezetője is nagyon fontos, pontosabban, hogy legyen rajta több, nagyobb lyuk, amelyen keresztül ki tud folyni a víz. Erre legjobbak a keramzitból készült cserepek.4. Az ibolyák öntözése is nagyban meghatározza a virágzás gyakoriságát. Fontos, hogy ne felül, hanem alul, a tányérba öntsük a vizet, mert a nedvesség nem tesz jót a leveleknek.

5. A fokföldi ibolyák is meghálálják, ha tápoldatot adunk nekik. Tavasszal gyógynövényekből készült főzettel öntözhetjük a növényeket, az év többi részén pedig a szaküzletekben kapható tápoldatokat használhatunk.

loading...