Kezdőlap EGÉSZSÉG A férjemnek mindig folyt a nyála alvás közben, csak évekkel később derült...

A férjemnek mindig folyt a nyála alvás közben, csak évekkel később derült ki, hogy súlyosan beteg!

Amikor alszunk, az arcizmaink teljesen ellazulnak és a nyelési reflexünk is alább hagy. Mivel a nyál felhalmozódik a szájüregben, lassan elkezd kifelé folyni, ugyanis a szánk sincs abszolút zárt helyzetben. Végezetül egy nedves párnán találjuk magunkat, amin nem túl kényelmes aludni.

 

 

A túlzott nyáltermelés és nyálfolyás neurológiai rendellenesség vagy az orrjárat elzáródásának jele is lehet. Ugyanakkor egyes egészségügyi állapotok, mint a stroke is, gyakoribb nyálfolyással járnak. Hogy hogyan lehet ezt megszüntetni?

1# Orrmelléküreg tisztítás

Az egyik fő ok az elzáródott orrüreg, aminek következtében kénytelenek vagyunk a szánkon levegőt venni. Ha ezt sikerül megszüntetni, akkor a nyálfolyást is. Segítségedre lehetnek egyes illóolajak, mint az eukaliptusz vagy a kamillaforrázat inhalálása is.


2# Alvópóz megváltoztatása

Ez elég egyértelműnek hangzik, ugyanakkor úgy gondolhatjuk, hogy nem kivitelezhető, hiszen álmunkban sokat forgolódunk. De tudatosan a hátunkon elaludva sikerrel kiküszöbölhetjük a nyálfolyást és a pózt is lehet tartani, ha elhatározzuk, hogy mostantól úgy alszunk. Akár ki is párnázhatjuk magunkat.

3# Alvási apnoe

Ilyenkor éjszaka a normál légvételek között 1-1 kimarad, amit hirtelen horkantó hang követ és egyben szakít is meg. Ez folyamatosan megzavarja az alvás minőségét és kialvatlanság, fáradtság érzését keltheti. Akár a nyálfolyás is kiváltó tényező lehet, ezért fontos, hogy orvosoddal konzultálj ilyen esetben.

4# Súlycsökkentés

A túlsúly nagy befolyást gyakorol az alvás minőségére, alvási apnoét is képes okozni.

5# Speciális eszközök használata

https://www.tudasfaja.com/most-kaptuk-a-hirt-bango-margit-is-elkapta-a-koronavirust-ilyen-allapotban-van-most/Az orvosod adhat tanácsokat olyan eszközöket illetően, amelyek segítségedre lehetnek túlzott nyálfolyás esetén. Ezek lehetnek különféle fogászati eszközök, amelyek jobb szájzáródást biztosítanak, segítik a nyelést és a jobb alvást.

6# Győződj meg róla, hogy a megfelelő gyógyszert szeded-e

Ha rendszeresen gyógyszert szedsz, akkor győződj meg róla, hogy mellékhatásként nem szerepel-e túlzott nyálfolyás. Egyes antibiotikumok képesek fokozott nyálelválasztást eredményezni, ami az éjszakai nyálfolyáshoz vezet.

tudasfaja.com

loading...