Kezdőlap AKTUÁLIS A fél országra kiadták a riasztást – Ha itt élsz, ne indulj...

A fél országra kiadták a riasztást – Ha itt élsz, ne indulj útnak!

Csütörtökön észak-északnyugat felől hidegfront érkezik. A front előtt vegyes halmazállapotú csapadék alakulhat ki, majd a front érkeztével záporok, hózáporok roboghatnak át az országon, melyeket helyenként hódara, illetve jégdara is kísérhet, valamint néhol hózivatar is kialakulhat.

 

 

A nyugatira, északnyugatira forduló szelet erős, viharos lökések kísérik majd. A legmagasabb hőmérséklet 1 és 8 fok között alakulhat, de a front mögött gyorsan visszaesik a hőmérséklet.

Pénteken már sok lesz a napsütést, melyet időnként gomolyfelhők zavarhatnak meg. A Dunántúlon és északkeleten helyenként hózáporok is kialakulhatnak. Erős, viharos lesz az északnyugati szél. Hajnalban -10, -1, napközben 0-4 fokot mérhetünk.

Szombaton nyugaton és az északkeleti határ közelében ismét előfordulhatnak hózáporok, illetve a Dunántúlon havas eső, havazás, kisebb ónos eső is kialakulhat. Másutt viszont sok napsütésre készülhetünk.


Még több helyen élénk, erős lökések kísérhetik az északi, északnyugati szelet. Hajnalban -11, -2, kora délután -2 és +6 fok közötti értékeket mérhetünk.

Vasárnap reggel a Dunántúlon többfelé alakulhat ki havazás, helyenként havas eső, ami délutánra fokozatosan megszűnik. Máshol túlnyomóan napos idő ígérkezik, de délután keleten néhol előfordulhatnak hózáporok. Élénk, erős lesz az északi szél. Napközben -2, +2 fokra van kilátás. Hétfőre napos, száraz idő körvonalazódik. Hajnalban erős fagyok várhatók, és napközben is fagypont alatt maradhat a hőmérséklet. – írja az időkép.


loading...