Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK A fahéj 6 felhasználási módja, amiért annyira hálásak vagyunk!

A fahéj 6 felhasználási módja, amiért annyira hálásak vagyunk!

Minden háztartásban megtalálható a fahéj, hiszen az ügyes háziasszonyok tudják, hogy mivel lehet ízletesebbé tenni az életet. Azonban a fahéjat nem csak a konyhában használhatjuk!

 

Mi mindenre jó a fahéj, mutatjuk!

1.Szúnyogok ellen

A szúnyogok és más rovarok sem szeretik a fahéj erőteljes illatát. Szórjuk meg a növényeink körül egy kevés fahéjjal, és akkor el tudjuk riasztani a kártevőket. Ha kerti grillezésre készülünk, akkor is be tudjuk vetni a fahéj erejét szúnyogok ellen.

2.Gombaellenes hatása van

Szakemberek szerint, a gomba nem támadja meg növényeinket, ha a talajba a növény körül egy kevés fahéjat ásunk bele.

3.Hangyák ellen

Erőteljes illata taszítja a hangyákat, és mindenféle más rovart is. Szórjuk be a nyílászárók körül, ha nem szeretnénk, hogy a hangyák, és rovarok bejöjjenek a lakásba.

4.Serkenti a gyökeresedést
Ha egy új növényt szeretnénk meggyökereztetni, mártsuk egy kevés fahéjba a szárrész végét, mielőtt a földbe szúrnánk. Ezzel ösztönözhetjük a növekedést, és a fejlődést.

5.Növényi sérülések kezelésére

Ha a növényi sebeket egy kevés fahéjjal szórjuk meg, megakadályozhatjuk, hogy tovább terjedjen, és sokkal hamarabb begyógyul.

6.Véd a növényi betegségek ellen

Mivel erős fertőtlenítő hatása van, az elültetett magokat szórjuk meg egy kevés fahéjjal, így már csírázáskor megvédhetjük a növényeinket a betegségek kialakulásától.

loading...