Kezdőlap OTTHON KREATÍV A disznózsír 7 felhasználási módja, amiért te is odáig leszel!

A disznózsír 7 felhasználási módja, amiért te is odáig leszel!

Nagymamáink konyhájának elengedhetetlen kelléke a zsír. A legtöbb öreg szereti maga elkészíteni, mivel szerintük a boltokban kapható zsíroknak köze sincs a valósághoz.

A sütőipar, az éttermek és néhány élelmiszer ipari ágazat a sertészsír kellemes aromája miatt, illetve a kedvező állományjavító tulajdonsága miatt mégis felhasználják. Egyes szakácsok nem is hajlandóak más zsiradékkal készíteni a hagyományos magyar ételeket.

Az ipar szappangyártáshoz használja fel közvetve vagy közvetlenül. Van azonban más felhasználási módja is a konyhán kívül, amiről most, nálunk olvashatnak először!

Száraz kézre

Első hallásra meglepő, de mit szólnánk ahhoz, ha a legszárazabb kéz 20 perc alatt képes meggyógyulni?! Kenjük be a teljes kéz felületét, és 20 percre tekerjük fóliába, majd 20-30 perc eltelte után mossuk le. Magunk is meglepődünk majd mennyi zsír szívott be bőrünk, és másnap nyoma sem lesz a száraz kéznek! A pakolást követően ne felejtsük el egy hidratáló krémmel még bekenni a kezünket!

Ajtóra

A nyikorgó ajtó sarkait könnyedén elfelejthetjük, ha vékonyan bekenjük a sarkak érintkezését. Hosszabb ideig tart majd mint egy spray, ami mellett a vasat védeni fogja a rozsdásodástól.

Cipő fényezésére

Egy ápolt, elegáns külső elengedhetetlen része a cipő. Ha szép, ápolt, akkor szinte bármilyen lábbelink lehet. Boxolás helyett elég,ha egy vattapamacs segítségével bekenjük a teljes cipőt, majd pár perc eltelte után szárazra és fényesre töröljük. A cipőnk napokig ragyogni fog majd.

Vas, fém tárgyak tárolásához

Vegyünk alapul egy húsdarálót, amit nem minden nap használunk. Ha hetekre a szekrény mélyére tesszük egy idő után dobatjuk is el. Ha elrakás előtt azonban bekenjük zsírral, minden egyes használat előtt olyan lesz, mintha új lenne.

Hámlott bőrre

Ha bármilyen külső ártalomnak köszönhetően hámlás keletkezett a bőrünkön kenjük be az érintett testrészt vékonyan, amit ha szükséges naponta többször ismételjünk meg ( a legcélszerűbb egyszer, este). A napokig tartó krémekkel való ápolás egy nap alatt kiváltható.

Sebek kezelésére, vérzés elállítására

Ha nincs a közelben “elsősegély felszerelés”, átmenetileg elállíthatjuk a vérzést zsírral. A már begyógyult seb gyógyulását pedig felgyorsíthatjuk, ha a felületét bekenjük, és úgy teszünk rá egy laza kötést.

Szerző: tudasfaja.com

 

loading...