Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ A csoda kutya napról napra megmenti 10 éves gazdája életét

A csoda kutya napról napra megmenti 10 éves gazdája életét

Öt évvel ezelőtt Luke Nuttal-t 1-es típusú cukorbetegséggel diagnosztizálták. A fiú egészségi állapota megköveteli a folyamatos ellenőrzést, kórházi vizsgálatokat és a véget nem érő küzdelmet a félelemmel.

Szerencsére nem csak a szerető szülők, de a kisfiú legjobb barátja, egy fekete labrador is segít az egészsége fenntartásában.

Amikor a kutyus, akit Jedi-nek neveztek el, megjelent a Nuttall házban, Luke élete pozitív irányban változott. A kutya nem csupán a legjobb barátja, de védőangyala is lett egyben.

Jedi nem egy átlagos eb. A négylábú minden egyes alkalommal jelez a szülőknek, ha a fiuk vércukorszintje kórosan megemelkedik vagy leesik. A kutya intenzív képzésen vett részt, hogy a gyermek mindennapi védelmét szolgálja.

Jedi szaglása és ösztöne segít neki, hogy Luke vércukorszintjét 98%-os pontossággal meghatározza. Amikor csökken az érték, oldalra biccenti a fejét, amikor emelkedik, akkor pedig megrázza.

A kutya ideje legnagyobb részében Luke mellett van és informálja a környezetét a változásról és a bekövetkező rohamról, amilyen hamar csak tudja.

Egyik este Jedi megérezte, hogy Luke kritikus állapotba került, miközben a fiú édesanyja a szomszéd szobában aludt és nem hallotta, hogy az eszköz jelez. Jedi pontosan tudta, hogy mit kell tennie és azonnal felébresztette a nőt, hiszen minden másodperc számított, ami akár a fiú életébe is kerülhetett volna.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...