Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK A barátnőm ezzel mossa fel a parkettát – napokig ragyog, nincs rajta...

A barátnőm ezzel mossa fel a parkettát – napokig ragyog, nincs rajta por és nem piszkolódik!

A parketta egy időtálló és igen népszerű padlófajta, amelyet annak érdekében, hogy szép maradjon, rendszeresen ápolnunk kell. Erről sokan meg szoktak feledkezni, pedig meghálálja a rá fordított időt és energiát.

Mire figyeljünk oda, ha parkettánk van?

Először is, ne járkáljunk rajta cipővel, papuccsal, mert a lábbelink talpán felhalmozódott kosz és esetleges nedvesség károsítja, csúnyítja az anyagot.

A hőmérséklet és páratartalom tekintetében a 18-20°C és az 50-60% kedvező neki. Fontos a rendszeres szellőztetés a téli, szárazabb hónapokban, hogy megelőzzük a repedezettséget és duzzadást.

A parketta megfelelő tisztítása

Természetes bolti tisztítószereket is alkalmazhatsz, de ennél sokkal gazdaságosabb és egyszerűbb módszer is létezik.

Készítsd el a saját tisztító oldatodat!

A felmosó vödröt töltsd meg 3/4-ig meleg vízzel, önts bele 250ml ecetet és 250ml natúr folyékony szappant. Keverd el jó alaposan és ne aggódj amiatt, ha sűrűnek tűnik. Bármely fapadlóra használható.

Felmosás előtt porszívózd fel az egész padlót.

Ha csak egyes helyeken vannak foltok, akkor a házi oldatot spricnis falkonba töltve, egyenesen a foltra is spriccelheted azt. Ezután már nincs más dolgod, csak felmosni és hagyni megszáradni vagy szárazra törölni.

Plusz 1 tipp!

Parketta fényesítéshez kiválóan alkalmazható a tea, annak csersavtartalma miatt. Forralj fel 500 ml vizet, majd áztass benne egy zöldtea filtert. Hagyd kihűlni a folyadékot és ezzel mosd fel a padlót. Száraz ruhával töröld át utána.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...